2012-11-29 11:50:02
Φωτογραφία για Οι Έλληνες εφοπλιστές αυξάνουν την περιουσία τους μέσα στην κρίση
Η κρίση φαίνεται ότι δεν έχει επηρεάσει τους Έλληνες εφοπλιστές, αλλά αντίθετα τους έχει ευνοήσει. Το 23% των πλοίων που πωλήθηκαν, από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα, αγοράστηκαν από ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Allied Shipbroking, οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν αποκτήσει 205 πλοία, επενδύοντας κεφάλαια ύψους 3,541 δισ. δολ. Στο ίδιο διάστημα, διεθνώς έχουν αλλάξει «χέρια» 971 πλοία, αξίας 10,630 δισ. δολ.

Οι Έλληνες εφοπλιστές, διαθέτοντας ρευστότητα και επωφελούμενοι από τη συνεχή πτώση των τιμών, απορρόφησαν το 22% των πωλήσεων στα πλοία ξηρού φορτίου, το 19% στα τάνκερ και το 23% στα πλοία μεταφοράς κοντέινερ.

Κάλεσμα για τη στήριξη της ελληνικής σημαίας από τον υπ. Ναυτιλίας

«Απευθυνόμαστε στους Έλληνες εκπροσώπους του ναυτιλιακού κόσμου στην Αγγλία και τους καλούμε να στηρίξουν την ελληνική σημαία και τις ελληνικές επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες στη ναυτιλία», δήλωσε χθες, από το Λονδίνο, ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.


Ο ΥΝΑ συναντιέται σήμερα με τη διοίκηση της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου (Committee), στην οποία θα παρουσιάσει το πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού νηολογίου, καλώντας τον ελληνικό εφοπλισμό να το στηρίξει, υψώνοντας την ελληνική σημαία σε περισσότερα πλοία.

Ενδεικτικό είναι ότι, αν και ο ελληνόκτητος στόλος παραμένει στην κορυφή με 5.749 πλοία, μόνο το 34% του στόλου φέρει την ελληνική σημαία.

Πηγή: e-marketdeals
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θάνατος με δόσεις
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θάνατος με δόσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ