2012-03-24 11:25:52
Φωτογραφία για Eπί ποδός η Αστυνομία στις παρελάσεις  της 25ης Μαρτίου
Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου με στόχο να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν την 28η Οκτωβρίου. Σήμερα, λόγω της μαθητικής παρέλασης με εντολή της Αστυνομίας κλειστοί είναι από τις... 8 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό στην Ακρόπολη, το Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό, ενώ υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω απο την Πλατεία Συντάγματος.

Αύριο Κυριακή 25 Μαρτίου, στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί, ενω σε επιφυλακή θα είναι όλες οι δυνάμεις του λεκανοπεδίου.

Μεταξύ άλλων, τα μέτρα περιλαμβάνουν τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε άτομα και ιδιαίτερα σε οργανωμένες ομάδες ατόμων που κινούνται σε περιοχές διεξαγωγής των παρελάσεων και αυξημένα μέτρα προστασίας κοντά στις εξέδρες των επισήμων, με ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Επιπλέον, για πρώτη φορά απαιτείται η διαπίστευση των δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων για την κάλυψη της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλαση στο Σύνταγμα.


Σε επιφυλακή είναι οι αστυνομικές αρχές και για το ενδεχόμενο εμφάνισης αυτόκλητων «ομάδων προστασίας» των παρελάσεων (όπως πχ ακροδεξιών οργανώσεων και άλλων παρόμοιων «ομάδων κρούσης»), σε απάντηση διαδηλωτών που ενδεχομένως επιχειρήσουν να τις διακόψουν.

Σε κάθε περίπτωση, εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κύριο μέλημα των αρχών είναι να μη διακοπεί ή ματαιωθεί η παρέλαση.

Σε ετοιμότητα θα είναι και εισαγγελείς σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι θα εποπτεύουν το έργο των αστυνομικών αρχών, παρεμβαίνοντας όπου κρίνεται απαραίτητο.

Υπενθυμίζεται ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε την περασμένη εβδομάδα εν όψει της Επετείου, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά, παρουσία όλων των μελών της κυβέρνησης. Η πρόθεση για σύσσωμη παρουσία της κυβέρνησης στις παρελάσεις επαναδιατυπώθηκε και στο Υπουργικό της Πέμπτης.

Ενταση στη Βουκουρεστίου

Ενταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στην οδό Βουκουρεστίου όταν πολίτες επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Σύνταγμα και εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ. Αυτήν την ώρα οι συγκεντρωμένοι παραμένουν επί της οδού Βουκουρεστίου και Σταδίου, όπου είναι επίσης παραταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σήμερα σε ισχύ σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, λόγω της μαθητικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στη Λ. Αμαλίας, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα, από τις 7.00 απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω λεωφόρους, οδούς και πλατείες:

- Λεωφόρος Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

- Λεωφόρος Β. Σοφίας, στο τμήμα της από την συμβολή με την Λ. Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.

- Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

- Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της.

- Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.

-Λεωφ.. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.

- Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως Διον. Αρεοπαγίτου.

- Όθωνος, σε όλο το μήκος της.

- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.

Ανάλογες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και στους υπόλοιπους δήμους της Αττικής όπου θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις.

ΠΟΑΣΥ: Σιδερόφραχτες παρελάσεις δεν γίνονται

«Τα κοινωνικά προβλήματα και ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ενώ οι ανάπηροι πολέμου αποφάσισαν να μην παρελάσουν

Έντονα αντέδρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ισχυρές δυνάμεις, ώστε να μην γίνουν επεισόδια.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«Δεν είναι δυνατόν οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται με την επιβολή μέτρων αστυνομίας και μάλιστα καταστρατηγώντας κάθε έννοια ωραρίου, αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων του αστυνομικού. Δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Τα κοινωνικά προβλήματα και ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή.

» Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στα πρωτοφανή μέτρα 'τάξης και ασφάλειας' και για τον πρόσθετο λόγο ότι για κάθε τι αρνητικό, όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στο ΟΑΚΑ, οι συνήθεις 'εισαγγελείς' θα σπεύσουν να κατηγορήσουν και πάλι την Ελληνική Αστυνομία».

Κλειστή έως τη Δευτέρα η Νομική

Κλειστή για προληπτικούς λόγους θα μείνει μέχρι τη Δευτέρα η Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ συγχρόνως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ενέργειες αυτές προέβησαν οι πρυτανικές αρχές, καθώς πληροφορήθηκαν ότι ομάδες αγνώστων προγραμμάτιζαν να κάνουν, μέσα στη σχολή, γενικές συνελεύσεις. Η σχολή θα ανοίξει κανονικά τη Δευτέρα. tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ