2012-03-24 11:20:05
Φωτογραφία για «Στο πλευρό των Ελλήνων» στην κρίση δήλωσε ο Ομπάμα
ΤΗΝ υποστήριξή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην καθιερωμένη ετήσια τελετή, που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο για 26η χρονιά ώστε να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος, που ξεκίνησε και φέτος τον χαιρετισμό του λέγοντας «καλησπέρα» στα ελληνικά, τόνισε ότι «καθώς

γιορτάζουμε την 191η επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, αναγνωρίζουμε τους δεσμούς που μοιραζόμαστε με την Ελλάδα και τιμούμε την τεράστια επίδραση των Ελλήνων στη ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και στις ιδέες που διαμόρφωσαν τον κόσμο». Υπογράμμισε ότι «αν και οι δεσμοί μεταξύ του ελληνικού και αμερικανικού έθνους είναι παλιοί, οι αξίες και τα ιδανικά που μοιραζόμαστε βαθαίνουν με τον χρόνο και γι' αυτό συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων συμμάχων και φίλων μας, καθώς αγωνίζονται να ανανήψουν από μια δύσκολη οικονομική περίοδο».


Στη συνέχεια καλωσόρισε εγκάρδια τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί υπόδειγμα ευσέβειας και πίστης» και ότι ο ίδιος είναι υπερήφανος να τον αποκαλεί φίλο του, αλλά και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, ο οποίος εκπροσώπησε στην τελετή την ελληνική κυβέρνηση. Παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μέλη του Κογκρέσου και αξιωματούχοι ελληνικής καταγωγής, καθώς και στελέχη, επιχειρηματίες και προσωπικότητες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε ότι, «αν και η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, έχει και στο παρελθόν αντιμετωπίσει πολλές και μεγάλες αντιξοότητες και πάντα τις υπερνίκησε λόγω του θάρρους που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ελληνικός λαός στο τέλος θα τα καταφέρει και η χώρα θα ξαναμπεί στον δρόμο της ανάπτυξης.

Η τελετή ξεκίνησε με την ομιλία του αρχιεπισκόπου Δημητρίου, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη «ζοφερή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα», σημειώνοντας ότι «στις παρούσες συνθήκες, υπάρχει η άμεση ανάγκη για ουσιαστική βοήθεια».   

Πηγή: Express.gr  

kapistri.blogspot.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Και ξαφνικά
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Και ξαφνικά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ