2012-03-24 13:30:12
Φωτογραφία για Μέγιερι: «Είμαστε σπουδαία ομάδα»
Τους λόγους που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τίτλου εξήγησε ο Μπάλας Μέγιερι. Ο Ούγγρος πορτιέρο αναφέρθηκε στην δική του παρουσία φέτος κάτω από τα γκολπόστ των Πειραιωτών, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στο κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπάλας Μέγιερι στο Novasports

Μπάλας, ο Ολυμπιακός έχει να δεχθεί γκολ στη Σούπερ Λίγκα απ' τις 22 Ιανουαρίου, στο παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Πως εξηγείς το γεγονός πως μένει το μηδέν στην άμυνα για επτά παιχνίδια στη σειρά;

«Πρώτα απ' όλα είμαστε καλή ομάδα. Δουλεύουμε όλοι μαζί σαν ομάδα. Αν αμύνεσαι και επιτίθεσαι ομαδικά, μπορείς να τα καταφέρεις πιο εύκολα».

Σίγουρα έχεις και εσύ μερίδιο στην επιτυχία. Φανταζόσουν τέτοια εξέλιξη για εσένα όταν έμπαινες στην αφετηρία της περιόδου;

«Όχι, είναι δύσκολο να φανταστείς κάτι τέτοιο. Φυσικά προσπαθείς να σώσεις την ομάδα από κάθε γκολ. Αλλά δεν γίνεται πολλές φορές έτσι. Αν παρατηρήσετε, είναι η δεύτερη φορά μέσα στην περίοδο που η ομάδα κάνει κάτι τέτοιο. Είναι δύσκολο να προβλέψεις. Αλλά όταν βλέπεις μετά από κάθε παιχνίδι, τότε είναι πιο ρεαλιστικό».


Από αγώνα σε αγώνα, αισθάνεσαι πως γίνεσαι καλύτερος;

«Για έναν τερματοφύλακα είναι απλό να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Όταν παίζεις πολλά παιχνίδια, η αυτοπεποίθησή σου γίνεται όλο και καλύτερη. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθείς να δώσεις όλο και περισσότερα».

Έχεις πρότυπό σου στη θέση του γκολκίπερ; Αν θεωρείς κάποιον δάσκαλό σου.

«Είχα ένα πολύ μεγάλο πρότυπο όταν ξεκίνησα σαν τερματοφύλακας. Εξαιτίας του έγινα τερματοφύλακας. Είναι ο Πίτερ Σμάιχελ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήταν φανταστικός για εμένα. Επίσης, μπορώ να πω για τον Νικοπολίδη. Ήταν ένα μεγάλο πρότυπο και έμαθα πολλά πράγματα απ' αυτόν. Μου έδωσε πολλά πράγματα για να γίνω καλύτερος και φυσικά έχουμε τώρα πολύ έμπειρους παίκτες στην ομάδα, όπως είναι ο Όλοφ Μέλμπεργκ, ή ο Ιμπαγάσα. Πραγματικά εκπαιδεύουν τους νεαρούς παίκτες στην ομάδα».

Ο επόμενος αντίπαλός, ο Αστέρας, σας είχε νικήσει στον 1ο γύρο. Είναι η μόνη ομάδα στο πρωτάθλημα που δεν έχετε νικήσει φέτος. Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να φθάσετε στη νίκη;

«Κάθε φορά που βγαίνουμε στο γήπεδο και ιδιαίτερα στα εντός έδρας ματς πρέπει να νικήσουμε κάθε παιχνίδι. Αλλά επίσης πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε ότι κάνουμε αυτή τη στιγμή. Πρέπει να πάμε για τον τίτλο».

Για τον Αστέρα τι εικόνα έχεις;

«Παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Εναντίον μας έπαιξαν πολύ καλά στην Τρίπολη. Έχουν δυνατή ομάδα, ιδιαίτερα στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Αμύνονται καλά και προσπαθούν να παίξουν κόντρα επίθεση. Κάτι που κάνουν πολύ καλά. Θα δούμε. Αν παίξουμε όπως μπορούμε, νομίζω πως δε θα έχουμε πρόβλημα».

Ποια στοιχεία είχε ο Ολυμπιακός φέτος στο παιχνίδι του και βρίσκεται στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας και τόσο κοντά στο 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας του;

«Όπως είπα είμαστε μία σπουδαία ομάδα. Έχουμε ομαδικό πνεύμα. Και φυσικά είμαστε καλή ομάδα και έχουμε ποιοτικούς παίκτες για να πάρουμε τον τίτλο. Δείξαμε στην Ευρώπη τι μπορούμε να καταφέρουμε. Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε στο κύπελλο. Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε στο πρωτάθλημα. Επομένως, γιατί να μην μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο;»



Κλείνοντας, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο που τον στήριξε όλη τη χρονιά, όπως βέβαια και όλη την ομάδα;

«Έχουμε δύο ακόμη εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα. Ελπίζουμε πως σε ένα απ' αυτά θα πάρουμε τον τίτλο. Και ελπίζω να γιορτάσουμε μαζί, γιατί και ο κόσμος έκανε μία θαυμάσια σεζόν. Ήταν πάντα προετοιμασμένοι. Κάθε φορά μας βοηθούσαν. Ήταν φανταστικό να βλέπεις αυτό το κοινό. Ελπίζω να πάρουμε τον τίτλο για τον κόσμο, αλλά και το κύπελλο επίσης».

πηγή: www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ