2012-03-24 15:24:28
Φωτογραφία για Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης καταδίκασε σήμερα με τον πιο έντονο τρόπο το χθεσινό επεισόδιο βίας κατά των δύο φιλάθλων της Ομόνοιας και κάλεσε τις διωκτικές αρχές όπως... δράσουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να εντοπίσουν και να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης όλους όσοι έχουν εμπλοκή στην «δολοφονική» ενέργεια κατά των φιλάθλων της Ομόνοιας. Σε δηλώσεις του, με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως το χθεσινό επεισόδιο «μπορούσε να είχε ως τραγική κατάληξη τη δολοφονία δύο συνανθρώπων μας», προσθέτοντας πως «η εντελώς απρόκλητη και αναίτια δολοφονική επίθεση, που δέχτηκαν οι δύο φίλαθλοι από μεγάλη ομάδα μοτοσικλετιστών οπαδών του ΑΠΟΕΛ, είναι πρωτοφανής στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου και της κυπριακής κοινωνίας ευρύτερα».

«Ο λόγος που δεν θρηνήσαμε θύματα είναι η παρέμβαση άλλων ψυχραιμότερων φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι προς τιμή τους έδρασαν με τρόπο, ώστε να αποφευχθεί αυτή η τραγική κατάληξη», είπε. Όπως πρόσθεσε «αυτό το περιστατικό δεν μπορεί και δεν πρέπει να ειδωθεί ξεκομμένα από το ευρύτερο κοινωνικό φαινόμενο της βίας, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει πάρει σαφείς πολιτικές διαστάσεις».


Ο κ. Λουκαΐδης είπε πως «είναι ξεκάθαρό ότι η πολιτική ανοχή απέναντι σε πράξεις και ενέργειες ακροδεξιών οργανωμένων συνόλων και καταστάσεων, οι οποίες έχουν παρεισφρήσει και σε κερκίδες οργανωμένων φιλάθλων, αποτελεί βασική γενεσιουργό αιτία για ακραία περιστατικά βίας, όπως το χθεσινό». Είπε ακόμα πως «η πολιτεία γενικότερα και ειδικότερα οι συντεταγμένοι φορείς του ποδοσφαίρου, με προεξάρχουσα την ΚΟΠ, θα πρέπει να δράσουν αποφασιστικά, για την ολοκληρωμένη και ριζική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων». «Πρώτιστη και άμεση προτεραιότητα», ανέφερε, «θα πρέπει να αποτελέσει η αποπυροδότηση της έντασης ενόψει και των αγώνων των Play Offs». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ