2012-03-24 15:31:07
Φωτογραφία για «Που πουλάνε πατάτες»;
Η σκηνή στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, όπου διεξαγόταν η ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η ουρά ήταν σχετικά μεγάλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ξεχείλιζαν από ικανοποίηση. Οι ψηφοφόροι, ήταν κάποιας ηλικίας, όπως παντού στην Ελλάδα, και τα ρούχα τους δεν έδειχναν ανθρώπους οικονομικά εύρωστους. Ξαφνικά, μπροστά από το Δημαρχείο καταφθάνει φουριόζικο υπερπολυτελές τζιπ BMW Χ-6. Σταματάει απότομα και κατεβαίνει ευειδής νεαρή κυρία πολυτελώς ενδεδυμένη. Όλοι περίμεναν να δουν ποια είναι η κυρία και αναρωτιούνταν πως είναι δυνατό το ΠΑΣΟΚ να έχει και τέτοια μέλη. Η κυρία ανοίγει το πορτ-μπαγκάζ, βγάζει ένα πανέρι και κατευθυνόμενη προς το Δημαρχείο ρωτά τους παρευρισκομένους και τους αφήνει σύξυλους: «που πουλάνε πατάτες»; Είχε μάθει ότι στο Μαρούσι είχε φθάσει το «κίνημα της πατάτας» και έσπευσε να επωφεληθεί από τη χαμηλή τιμή. Όταν της είπαν ότι «εδώ ψηφίζουμε για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», απάντησε «πάω να φύγω, μη με νομίσουν και για Πασόκα».


** Λέγεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν εκείνος που απέτρεψε την μετακίνηση του Τάσου Γιαννίτση από το υπουργείο Εσωτερικών, για να τον διαδεχτεί. Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε από την αρχή ταχθεί υπέρ της αναβάθμισης του Φίλιππου Σαχινίδη, διότι εκτιμά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι αυτή τη δύσκολη περίοδο εφαρμογής του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, καλό θα ήταν να μην υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στο υπουργείο Οικονομικών και τα θέματα να τα τρέξει κάποιος που τα έχει παρακολουθήσει και τα έχει ζήσει από κοντά. Βεβαίως οι καχύποπτοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι καθώς βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο, δεν θα ήταν φρόνιμο να τεθεί σε κίνδυνο το «σύστημα» και να προκύψει κανένα καινούργιο κόμμα, π.χ. «κόμμα Παπαδήμου», με μοχλό τον Γιαννίτση.

* ΠΑΣΟΚ και ΝΔ άρχισαν ήδη τις «εχθροπραξίες», πολύ πριν αρχίσει η προεκλογική περίοδος, υπό το κράτος της αγωνίας για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, διεκδικώντας να εντάξει, το καθένα από τα δύο κόμματα, ακόμα και τα ίδια πρόσωπα. Για παράδειγμα η σύντροφος του αείμνηστου Οδυσσέα Ελύτη, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, αντιμετωπίζεται και από τα δύο κόμματα ως πολύφερνη νύφη, που θα ανεβάσει το κύρος τους και θα φέρει ψήφους. Η θέση που της προτείνεται είναι μια θέση στα ψηφοδέλτια Επικρατείας. Είναι άγνωστο τι θα πράξει η ίδια, αλλά φαίνεται ότι η ΝΔ έχει ένα μικρό προβάδισμα. Η οποία φαίνεται να έχει «κλείσει» μια ακόμα γυναίκα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, την οποία, μάλιστα, προορίζει για το υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για την Σοφία Σάλλα, σύζυγο του γνωστού Τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα. Η οποία είναι και προσωπική φίλη της Γεωργίας Σαμαρά.

*** Ενδιαφέρον έχει η στάση του Ανδρέα Λοβέρδου απέναντι στο νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Όλοι γνωρίζουν ότι έχει δηλώσει πλήρη στήριξη και συμπόρευση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά κάποιοι παρατηρούν ορισμένα «κενά» στη στήριξη που του παρέχει. Τις προάλλες ο υπουργός Υγείας μετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία πήρε μέρος και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Ο κ. Μιχελάκης δεν εφείσθη κριτικής κατά του κ. Βενιζέλου, στον οποίο επέρριψε πολλές ευθύνες για όσα έγιναν τα δύο προηγούμενα χρόνια και είπε «τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος». Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον άρτι εκλεγέντα αρχηγό του.

**** Είναι γνωστό πως ως λαός είμαστε επιρρεπείς στη σεναριογραφία. Ειδικά όταν το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό, όπως συμβαίνει τώρα. Που αναζητείται εναλλακτική τεχνοκρατική λύση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, σε περίπτωση που ο Λουκάς Παπαδήμος δεν θα θελήσει να συνεχίσει. Το νέο όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Προέδρου του ΙΟΒΕ Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έχει πολλά ερείσματα στην Ευρώπη. Ο ίδιος, όταν ερωτάται, απαντά ότι δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική. Αλλά με μεγάλη σεμνότητα δηλώνει έτοιμος να προσφέρει, από οποιοδήποτε πόστο, τον καλέσει η πατρίδα. Ελπίζουμε, μόνο, να μη διαφωνεί… ο Γιάννος Παπαντωνίου.

*** Νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα δημιουργήθηκε πριν καν διεξαχθούν οι εκλογές. Η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη όπως όλα δείχνουν θα αποκτήσει και κοινοβουλευτική υπόσταση, μετά την προσχώρηση έξι βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν και την πλειοψηφία στη νέα Κ.Ο. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και κατέλαβε το κόμμα του κ. Κουβέλη, με το οποίο δεν είχε καταστεί δυνατή η συνεργασία μέχρι τώρα. Το βέβαιο είναι, πάντως, πως όταν η νέα Κ.Ο. χρειάζεται να συνεδριάζει οι Πασόκοι, εφόσον λειτουργήσουν από κοινού, θα μπορούν να επιβάλουν τις θέσεις τους. Άλλωστε μάλλον το δικαιούνται, καθώς δεν προσχωρούν απλά στη ΔΗΜΑΡ, αλλά φέρνουν και ένα πολύτιμο δώρο. Εφόσον αναγνωριστούν από τη Βουλή ως κόμμα, θα είναι το πρώτο νέο κόμμα που θα μπει στην κρατική χρηματοδότηση και θα αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη άνεση τα εκλογικά έξοδα, που δεν είναι και λίγα. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αγνώριστος ο Hugh Jackman
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αγνώριστος ο Hugh Jackman
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ