2012-12-03 03:13:41
Φωτογραφία για Οι Κυπριακές Αερογραμμές θέλουν επιπλέον €42 εκ. για σωτηρία
Σε νέες περιπέτειες, κόστους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, βάζουν οι Κυπριακές Αερογραμμές την Κυβέρνηση και τη Βουλή.

Εκτός από τα τριάντα-ένα εκατομμύρια που έλαβαν για αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου, ζητούν άλλα σαράντα-δύο εκατομμύρια ευρώ, για διάσωση ως την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Νέο σήμα κινδύνου, αξίας 42 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, εκπέμπουν οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤΕΝΝΑ, στη βάση εμπιστευτικής επιστολής του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Κυβέρνηση και τη Βουλή, τα 31 εκατομμύρια ευρώ αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι αρκετά για εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης και μετατροπή του οργανισμού σε βιώσιμο.

Η προειδοποίηση της εταιρείας ερμηνεύεται, από αρμόδιους κύκλους, ως εκβιαστική.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν πλήρως τα όσα αποκαλύπτει ο ΑΝΤΕΝΝΑ, σημειώνοντας ότι εντός των επόμενων ημερών θα τεθεί το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο και η νέα οικονομική ένεση θα προχωρήσει.


«Είναι ο μόνος δρόμος αν θέλουμε να εξεύρουμε στρατηγικό επενδυτή» λέχθηκε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες κυβέρνηση και εταιρεία βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με την Middle East Airlines Λιβανικών συμφερόντων και την Ρωσική Aeroflot. Και οι δύο εταιρείες όμως θέτουν ως όρο την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης το οποίο θα μειώσει το προσωπικό κατά 407 υπαλλήλους.

Πάντως τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, όπως σκιαγραφούνται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, αποδεικνύουν ότι οποιαδήποτε πώληση σε στρατηγικό επενδυτή θα είναι ούτως ή άλλως ζημιογόνα.

Αφού στο ενδεχόμενο εφαρμογής του σχεδίου, μετά από πέντε χρόνια η εταιρεία θα είναι κερδοφόρα στο ελάχιστο ενώ η αξία της θα κυμαίνεται από 160 έως 207 εκατομμύρια ευρώ.

Ποσό που δεν υπερκαλύπτει τις κρατικές δαπάνες των τελευταίων δέκα ετών για διάσωση της εταιρείας.
cytoday.eu
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ