2012-03-24 16:21:19
Φωτογραφία για Η μόλυνση της ατμόσφαιρας προδιαθέτει σε διαβήτη
Μπορεί οι κύριες αιτίες του διαβήτη να είναι... η φτωχή διατροφή και η έλλειψη άσκησης, αλλά νέα έρευνα σε νεαρά ποντίκια αποκάλυψε σχέση μεταξύ της ποιότητας του αέρα και της πιθανότητας νόσου.

Οι ερευνητές εξέθεσαν νεαρά ποντίκια σε διατροφή με φυσιολογικά και υψηλά επίπεδα λιπαρών, είτε σε φιλτραρισμένο αέρα είτε σε μολυσμένο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα ποντίκια που εκτέθηκαν σε μολυσμένο αέρα είχαν μεγαλύτερα και περισσότερα λιπώδη κύτταρα στην κοιλιά και υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σε σχέση με ποντίκια που ακολούθησαν την ίδια διατροφή αλλά εκτέθηκαν σε καθαρό αέρα. Η δεύτερη κατηγορία ποντικιών έγινε προδιαβητική.

Οι ερευνητές εξέθεσαν τα ποντίκια στον μολυσμένο αέρα για 6 ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, για 10 εβδομάδες, με έναρξη την ηλικία των 3 εβδομάδων. Το χρονικό διάστημα ταιριάζει περίπου με τα χρόνια από την εφηβεία έως την προχωρημένη ενήλικη ζωή στους ανθρώπους. Ακόμη ο μολυσμένος αέρας που ανέπνεαν τα ποντίκια αντιπροσωπεύει την ποιότητα του αέρα σε πολλές ασιατικές πόλεις, ο οποίος αέρας έχει την ικανότητα να ταξιδεύει σε μεγάλα σύννεφα σκόνης πάνω από ωκεανούς, σύμφωνα με τον δρ Sanjay Rajagopalan.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Dr. Qinghua Sun, η συγκεκριμένη μελέτη είναι μια από τις πρώτες που δείχνουν ότι σωματίδια προκαλούν άμεσα φλεγμονή και αλλαγές στα λιπώδη κύτταρα που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη 2.

Σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν παρόμοιες έρευνες στην Κίνα, για να διαπιστωθεί η σχέση μεταξύ ατμόσφαιρας και διαβήτη στους ανθρώπους. Στο μεταξύ, οι ερευνητές τονίζουν ότι η διατροφή και η άσκηση θα πρέπει να θεωρηθούν οι πιο σημαντικοί παράγοντες για τον διαβήτη. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ