2012-12-03 19:40:01
Φωτογραφία για Πάτρα: «Ψάχνοντας την οικογένεια του Άκη Τηλεφωνάκη» στο ΜΕΤ
Με την ευκαιρία του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ 2012 και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες να έχουν πρόσβαση στα Μουσεία, το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας αφιερώνει το 4/ήμερο που ακολουθεί από σήμερα Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012, στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Έτσι κάλεσε τα Ειδικά Σχολεία της Αχαϊας, καθώς και τους φορείς που υποστηρίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες να συμμετάσχουν (με ραντεβού) στην ειδικά σχεδιασμένη εκπαιδευτική Δράση:

«Ψάχνοντας την οικογένεια του Άκη Τηλεφωνάκη»

Η δράση είναι διάρκειας 60 λεπτών και απευθύνεται σε ομάδες μέχρι 15 ατόμων με ελαφρά νοητική υστέρηση και μικρή τουλάχιστον ικανότητα να επικοινωνήσουν.

Η Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Δράση για ΑΜΕΑ αναπτύχθηκε σε συνεργασία με φοιτήτρια του Τμήματος Μουσειολογίας του ΑΤΕΙ Πάτρας. Βασικός στόχος της είναι η θετική εμπειρία της επίσκεψης, ενώ μερικοί από τους επιμέρους στόχους η βιωματική προσέγγιση της εξέλιξης του τηλεφώνου, η άσκηση της παρατηρητικότητας, η δημιουργική έκφραση, η ψυχαγωγία και η διασκέδαση. Η Δράση βασίζεται στην παρατήρηση, στη συζήτηση, στην εξερεύνηση, στο παιχνίδι, στην εικαστική δραστηριότητα.

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης και πίσω από το Εκκρεμές του Φουκώ. Είναι ανοιχτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-14.00, εκτός από τις επίσημες αργίες.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η απουσία του  ''ΠΑΡΟΝ''
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η απουσία του ''ΠΑΡΟΝ''
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ