2012-03-24 18:28:04
Φωτογραφία για Αδελφική η απάτη στα πρατήρια καυσίμων στη Κύπρο
Σε τρία πρατήρια πετρελαιοειδών (ένα στη Λάρνακα και δύο στη Λευκωσία) επικεντρώθηκαν οι έρευνες των Τμημάτων Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας και Λευκωσίας για την υπόθεση απάτης σε βάρος του... καταναλωτικού κοινού με την προμήθεια καυσίμων σε ανύποπτους οδηγούς κατά 5% λιγότερο από όσα πλήρωναν. Ο εξεταστής της υπόθεσης της Λάρνακας αστυφύλακας Κωνσταντίνος Κόνσολος ζήτησε το πρωί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, την κράτηση του Μ. Δ. Μ, 28 ετών, διευθυντή πρατηρίου στη Λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λάρνακα. Το ΤΑΕ Α. Δ. Λευκωσίας διερευνά ακόμη δύο τέτοιες υποθέσεις απάτης στη Λευκωσία, σε δύο πρατήρια, από τα οποία το ένα ανήκει στο αδελφό του υπόπτου της Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης της Λάρνακας και ζητώντας την κράτηση του υπόπτου Μ.Δ.Μ. για 6 ημέρες και η οποία εγκρίθηκε από το Δικαστήριο, η πρωτοφανής απάτη ανακαλύφθηκε από ιδιωτική εταιρεία ειδικών ερευνητών ηλεκτρονικών ατασθαλιών και η οποία εκτελούσε οδηγίες του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας. Συγκεκριμένα η Εταιρεία που προμήθευε το πρατήριο με καύσιμα υποψιάσθηκε ότι κάτι συνέβαινε εφ όσον οι ποσότητες που διέθετε από τις δεξαμενές και εισέπραττε τοις μετρητοίς από τους οδηγούς δεν συνταυτιζόντουσαν με τις εισπράξεις του πρατηρίου οι οποίες ήσαν περισσότερες.


Ο Κωνσταντίνος Κόνσολος ανέφερε στο Δικαστήριο ότι οι αντλίες του εν λόγω πρατηρίου ήσαν συνδεδεμένες με καλώδια με ηλεκτρονικό υπολογιστή, μέσω Modem που ήταν κλειστός σε μικρό δωμάτιο του πρατηρίου. Όταν κάποιος ήθελε, έκλεινε τον διακόπτη με αποτέλεσμα να συνεχίζει η αντλία να καταγράφει την ποσότητα που έπεφτε στη αποθήκη καυσίμων του αυτοκινήτου, κατά 5% λιγότερη από την τιμή πώλησης που έδειχνε η οθόνη της. Με αποτέλεσμα, εξήγησε ο εξεταστής, κάθε 20 λίτρα ο πελάτης έχανε το ένα.

Το αδίκημα ξεκίνησε τον Μάιο του 2011 και ανακαλύφθηκε τώρα. Όταν λειτουργός του Υπ. Εμπορίου και Βιομηχανίας έφθασε στο πρατήριο για έλεγχο και επαλήθευση των στοιχείων που του έδωσαν οι ειδικοί ο πρατηριούχος έτρεξε στο μικρό δωμάτιο και έκλεισε τον διακόπτη, αναφέρθηκε στο Δικαστήριο.

Ο Κωνσταντίνος Κόνσολος συνεχίζοντας, κατέθεσε ότι όταν επιστήθηκε η προσοχή του στο νόμο, ο ύποπτος απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε τίποτε για τον διακόπτη του Modem ενώ η μαρτυρία που έχει η Αστυνομία είναι ότι γνώριζε. Η κράτηση του για έξι ημέρες είναι αναγκαία για να διαπιστωθεί πόσα λεφτά χάθηκαν από τους οδηγούς για προμήθεια βενζίνης που δεν πήραν ποτέ και να αναζητηθεί ποιός εγκατέστησε το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής της διάθεσης των καυσίμων στις αντλίες του πρατηρίου. Καταλήγοντας ο εξεταστής ανέφερε ότι πρόκειται για σπείρα που εισέπραττε λεφτά από τους ανύποπτους πολίτες. Η συνήγορος του εκ μέρους του γραφείου του Σωτήρη Χαραλάμπους δεν έφερε ένσταση στη κράτηση του για έξι ημέρες. Το Δικαστήριο ενέκρινε το ζητηθέν διάταγμα για την κράτηση του για έξι ημέρες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η συμμορία θα μιλήσει;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η συμμορία θα μιλήσει;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ