2012-12-06 00:36:02
Φωτογραφία για Σκουρλέτης: Θέλουν να κάνουν την ΕΡΤ ΥΕΝΕΔ
Πώς σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τη διαρροή εσωτερικού εγγράφου της ΕΡΤ, σύμφωνα με το οποίο συγκροτείται επιτροπή ελέγχου του δημοσιογραφικού περιεχομένου... των εξωτερικών παραγωγών της κρατικής τηλεόρασης.

Επιτροπή η οποία θα ελέγχει το δημοσιογραφικό περιεχόμενο των εξωτερικών παραγωγών της κρατικής τηλεόρασης συγκροτείται στην ΕΡΤ, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της διοίκησης που διέρρευσε.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η πενταμελής επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Αιμίλιος Λιάτσος θα ελέγχει τις εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται, την αντικειμενικότητα, την πολυφωνία και την διαφύλαξη της ποιότητας της ελληνικής γλώσσας.

Με αφορμή το εσωτερικό έγγραφο της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης, έκανε λόγο για μια ακραία μορφή λογοκρισίας και παρέμβασης στο δημοσιογραφικό έργο. «Δυστυχώς η συγκεκριμένη ενέργεια επιβεβαιώνει πως η διοίκηση της ΕΡΤ θέλει να επιβάλει το πνεύμα της στρατιωτικοποιημένης ΥΕΝΕΔ, στη σύγχρονη δημόσια τηλεόραση, γεγονός άλλωστε που επιβεβαιώνεται και από τη δομή και ποιότητα των δελτίων ειδήσεων, καθώς και από τον τρόπο διαχείρισης-αξιοποίησης του στελεχικού της δυναμικού. Η Δημόσια τηλεόραση πρέπει να είναι ανεξάρτητη, πλουραλιστική στην υπηρεσία της ενημέρωσης των πολιτών», υπογράμμισε.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ