2012-12-06 23:43:02
Φωτογραφία για Έως και 2.311% οι αποκλίσεις στις τιμές των χριστουγεννιάτικων δέντρων
Τεράστιες οι αποκλίσεις στις τιμές των χριστουγεννιάτικων δέντρων, αλλά και των στολιδιών σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε... το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.

Συγκεκριμένα από τιμοληψίες που πραγματοποίησε το ΚΕΠΚΑ παρατηρήθηκε πως ακόμα και 3.688% ακριβότερα μπορεί να στοιχίσει στον καταναλωτή μια ακριβή χριστουγεννιάτικη μπάλα, σε σύγκριση με μια φθηνή, ενώ ένα δέντρο ίδιου ύψους, γύρω στα 2,5 μέτρα, μπορεί να κοστίσει από 15 ευρώ μέχρι και 360, δηλαδή να παρουσιάζει απόκλιση της τάξης του 2.311% στις τιμές.

Το ΚΕΠΚΑ προειδοποιεί τους καταναλωτές ότι στα καταστήματα κυκλοφορούν στολίδια με υπερβολικά υψηλές τιμές, γι' αυτό θα πρέπει να προβαίνουν σε προσεκτική έρευνα αγοράς πριν τα προμηθευθούν.

Από 30 μέχρι και 1000 ευρώ μπορεί να κοστίσει ένα ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τις αντίστοιχες μπάλες, μια κορυφή, μια φάτνη, έναν άγγελο, έναν Άγιο Βασίλη και φωτάκια, ανάλογα με τις διαστάσεις και τις τιμές των ειδών που θα χρησιμοποιηθούν, δηλαδή υπάρχει μια διαφορά άνω του 1.200%.

«Οι ημέρες των Χριστουγέννων και η εορταστική ατμόσφαιρα, πολλές φορές, μας οδηγούν, σε βεβιασμένες αγορές. Οι καταναλωτές, όμως, έχουμε πολλές επιλογές. Ας κάνουμε την καλύτερη, για τις δικές μας οικονομικές δυνατότητες. Πριν αγοράσουμε οτιδήποτε, για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας, κάνουμε έρευνα αγοράς. Έτσι θα βγούμε, σίγουρα κερδισμένοι», καταλήγει το ΚΕΠΚΑ.

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ