2012-12-07 03:24:03
Φωτογραφία για Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στην Κνωσό
Ένα χρόνιο αίτημα για την ανάγκη σταθμών πρώτων βοηθειών σε αρχαιολογικούς χώρους με μεγάλη επισκεψιμότητα, παίρνει σάρκα και οστά. Με πρωτοβουλία του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα και μετά από ασφυκτικές πιέσεις από έμπειρους παράγοντες στον τομέα του πολιτισμού, ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για τη δημιουργία Σταθμών Πρώτων Βοηθειών κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, κυρίως δε, τους μήνες αιχμής της τουριστικής σεζόν.

Η πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και θα επισφραγιστεί με το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογράψουν οι δύο πλευρές. Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr στη λίστα των επιλεγμένων αρχαιολογικών χώρων βρίσκεται το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού που δέχεται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Παράλληλα με την εγκατάσταση Σταθμού Πρώτων Βοηθειών, το φυλακτικό προσωπικό επιλεγμένων αρχαιολογικών χώρων θα λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση και πιστοποίηση, προκειμένου να είναι σε θέση να παρέχει τις Πρώτες Βοήθειες σε όσους το έχουν ανάγκη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν αλλάζει γνώμη ο Γιούνκερ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν αλλάζει γνώμη ο Γιούνκερ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ