2012-12-07 03:46:03
Φωτογραφία για Από την ΔΕΗ στις εφορίες για το τέλος ακινήτου
Στον αέρα η είσπραξη του τέλους ακινήτων, μετά την απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου να κρίνει παράνομη την είσπραξή του μέσω της ΔΕΗ... κάνοντας δεκτή συλλογική αγωγή από οργανώσεις καταναλωτών. Θα εξεταστούν όλα τα περιθώρια, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, κύκλοι του οποίου εξηγούν πως πιθανότερη εκδοχή είναι το ειδικό τέλος να εισπραχθεί από τις εφορίες, καθώς κινδυνεύει να χαθεί από τα κρατικά ταμεία το ποσό του ενός δισ. ευρώ.

Η ΔΕΗ άρχισε ήδη να αποστέλλει τους λογαριασμούς του Δεκεμβρίου με την τρίτη δόση του ειδικού τέλους του 2012, ενώ απομένουν ακόμη δύο δόσεις. Από το ειδικό τέλος του 2012 έχουν προϋπολογιστεί έσοδα 2,5 δισ. ευρώ και μέχρι τέλος Νοεμβρίου είχαν εισπραχθεί 700 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μην ενσωματώνεται το «χαράτσι» στους λογαριασμούς ρεύματος, άμεση ήταν η αντίδραση της ΔΕΗ, κύκλοι της οποίας ανέφεραν χθες πως η επιχείρηση «εφαρμόζει πάντοτε τους νόμους της πολιτείας και τις αποφάσεις των δικαστηρίων»
. Η διοίκηση ενημέρωσε τα κατά τόπους υποκαταστήματα ότι μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών, χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων, για όσους καταναλωτές το επιθυμούν. Οι ίδιοι κύκλοι της επιχείρησης πρόσθεσαν ότι γίνονται συνεννοήσεις με το υπουργείο Οικονομικών για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, καθώς υποστήριζαν ότι ο διαχωρισμός του τέλους από τους λογαριασμούς ρεύματος δεν σημαίνει και την κατάργησή του.

Από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν πως θα εξεταστούν όλα τα νομικά εργαλεία που υπάρχουν, καθώς υπάρχουν και άλλα στάδια μετά το πρωτοδικείο και αναφέρουν ότι χρειάζεται προσοχή, καθώς έχει απλώς γίνει ένα βήμα πίσω από τον γκρεμό. Ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε μάλιστα ότι υπάρχει και το πατριωτικό καθήκον του καθενός μας και του κάθε δικαστή. «Τους έχω μιλήσει, μέχρι τώρα δεν είχε αποτέλεσμα. Θεωρούν ότι αδικούνται. Τους έδειξα πίνακες, που δείχνουν ότι οι δικαστές – δεν τους αρέσει αυτή η σύγκριση- σε σχέση με όλους τους άλλους λειτουργούς έχουν ωφεληθεί πάρα πολύ από μισθολογικές αυξήσεις».

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι θα πρέπει όλοι «να κόψουμε μέρος των εισοδημάτων μας, για να έχουμε εισόδημα, για να έχουμε συντάξεις, για να μην καταρρεύσουμε. Αν θέλουμε να πυροβολήσουμε το πόδι μας είμαστε ελεύθεροι να το κάνουμε».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ