2012-12-07 11:31:07
Φωτογραφία για Το πρόβλημα του... «αμπαλάζ»
Γιάννης Μεϊμάρογλου,Tο είχε διηγηθεί... παλιά ο μπαρμπα-Νίκος ο Κιτσίκης.Τον είχε καλέσει ο Γεώργιος Παπανδρέου στο Καστρί επειγόντως...Ο Κιτσίκης τον βρήκε να βηματίζει νευρικός."Τι τρέχει Γιώργο;"" Δεν ξέρω πως να βγάλω το κόμμα που φτιάχνω. Έχεις καμμιά ιδέα;"" Και που θα κινείται πολιτικά αυτό το κόμμα, τι θα λέει;"" Δεν έχουν και μεγάλη σημασία αυτά, Νίκο, το όνομα πρέπει να τραβάει!"(Το όνομα που δόθηκε τελικά, ήταν "Ένωση Κέντρου")Αυτό το εθνικό μας χούι δεν αλλάζει με τίποτα!Να ασχολούμαστε συνέχεια με το αμπαλάζ και να αγνοούμε το περιεχόμενο.Ιδίως, όταν δεν έχουμε - ή δεν θέλουμε - να πούμε τίποτα γι αυτό Εξαίρεση φυσικά δεν αποτελεί και η - επίκαιρη όσο ποτέ - συζήτηση για το συντονισμό και τη συνεργασία των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, που, έστω και καθυστερημένα, ξεκίνησε αυτές τις μέρες χάρη στη σημαντική πολιτική πρωτοβουλία που ανέλαβαν κόμματα και κινήσεις της κεντροαριστεράς.


Περισσότερος χρόνος αφιερώνεται από πολλούς στο πως θα χαράξουν τις προσωπικές τους στρατηγικές, στο πως θα ονομάσουν ευρηματικά τις πρωτοβουλίες και τις κινήσεις τους, στο πως θα πουν μια εντυπωσιακή ατάκα, παρά στην ουσία της πολιτικής τους πρότασης.

Ακόμα και για το πως ακριβώς θα ονομασθεί αυτός ο προοδευτικός χώρος υπάρχουν... αποχρώσες απόψεις!

Το πρόβλημα της χώρας, όμως, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, δεν είναι το πως ακριβώς θα ονομαστεί ο... κεντροαριστεροσοσιαλδημοκρατικοσοσιαλιστικός χώρος!

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το αν - και πως - θα διατηρηθούν ή θα συγχωνευτούν ή θα δημιουργηθούν νέα κόμματα και κινήσεις.

Το πρόβλημα δεν είναι η ιδανική αναλογία του μείγματος παλιοί - νέοι πολιτικοί, ούτε το ποιός θα ηγηθεί αυτή τη στιγμή ενός αναζητούμενου ακόμα σχήματος που θα προσπαθεί για καιρό να βρει και να συντονίσει το βηματισμό του.

Το πρόβλημα της χώρας είναι η χάραξη μιας ολοκληρωμένης πολιτικής πρότασης, ενός σχεδίου προοδευτικής διεξόδου από την κρίση!

Για να κρατηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, να μπει στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, για ν’ αποφύγει τις καταστροφικές συνέπειες μιας τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης... επόμενης διακυβέρνησης!

http://www.metarithmisi.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ