2012-12-07 13:53:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Από τους φθηνότερους τουριστικούς προορισμούς - Ποια είανι η μέση τιμή δίκλινου δωματίου
Για τέταρτη διαδοχική χρονιά οι online ξενοδοχειακές τιμές στην Αθήνα παρουσιάζουν πτωτική τάση τον μήνα Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα η ελληνική πρωτεύουσα να συγκαταλέγεται πλέον ως προορισμός για διαμονή μεταξύ των φθηνότερων ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του καταλόγου ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr τον εορταστικό μήνα του Δεκεμβρίου η μέση online τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο των ξενοδοχειακών μονάδων της Αθήνας φθάνει σε 71 ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 7,8% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011, οπότε διαμορφώθηκε στα 77 ευρώ. Η μείωση φέτος σε σύγκριση με τη μέση ξενοδοχειακή τιμή του 2008 που ήταν 100 ευρώ φθάνει σε ποσοστό 29%. Σε ό,τι αφορά άλλες ελληνικές πόλεις, η μέση online ξενοδοχειακή τιμή βάσει του καταλόγου της Trivago για τον μήνα Δεκέμβριο διαμορφώνεται για τα Ιωάννινα στα 89 ευρώ, στη Θεσσαλονίκη σε 76 ευρώ, στην Κέρκυρα σε 95 ευρώ, στην Πάτρα σε 67 ευρώ, στο Ναύπλιο σε 84 ευρώ, στην Πάρο σε 44 ευρώ, στη Σαντορίνη σε 189 ευρώ, στη Ρόδο σε 57 ευρώ, στα Χανιά σε 59 ευρώ και στο Ηράκλειο σε 77 ευρώ
. Η Αθήνα, μεταξύ 24 ευρωπαϊκών πόλεων που γίνεται η σύγκριση από την Trivago, είναι ο έβδομος φθηνότερος προορισμός σε ό,τι αφορά τις ξενοδοχειακές τιμές. Σε επίπεδο πρωτευουσών αποτελεί την πιο φθηνή ξενοδοχειακή επιλογή μετά τη Σόφια, τη Βαρσοβία και το Βουκουρέστι. Τη φθηνότερη ξενοδοχειακή τιμή έχει η Σαραγόσα με 57 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Την υψηλότερη τιμή έχει η Γενεύη με 211 ευρώ ανά διανυκτέρευση και ακολουθούν το Λονδίνο με 186 και το Παρίσι με 162 ευρώ. Οι ξενοδοχειακές τιμές στις πόλεις που είχαν τις χαμηλότερες τιμές μειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι, σε αντίθεση με τις πόλεις που είχαν τις υψηλότερες τιμές, οι οποίες είτε παρέμειναν στάσιμες είτε αυξήθηκαν.

Σε ό,τι αφορά το συνεδριακό μέλλον της Αθήνας, εκδηλώνεται ενδιαφέρον για κρατήσεις τελευταίας στιγμής σχετικά με τη διοργάνωση συνεδρίων, ταξιδίων κινήτρων και εταιρικών συναντήσεων στην Αθήνα εντός του 2013. Αυτό διαπίστωσαν τα στελέχη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και του Athens Convention Bureau στις επαφές που είχαν με επαγγελματίες επισκέπτες στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης της διεθνούς έκθεσης συνεδριακού τουρισμού EIBTM στη Βαρκελώνη. Στην ίδια έκθεση συμμετείχε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, ο οποίος διαπίστωσε ότι «για την Ελλάδα η διεθνής αγορά φαίνεται σιγά σιγά να ξεπερνάει τους φόβους της».

Πηγή: kathimerini
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ