2012-12-07 17:20:56
Φωτογραφία για ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΚΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ (VIDEO)
Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας εις  βάρος οκτώ συλληφθέντων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης για την 4η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συνολικά στον εισαγγελέα παραπέμφθηκαν 12 νεαροί, εκ των οποίων οι 3 ανήλικοι. 'Ενας από τους εννέα νεαρούς παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο για απελευθέρωση κρατουμένου, διατάραξη, εξύβριση και απειλή.

Για τους υπόλοιπους οκτώ σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για κακουργηματικές πράξεις, όπως διατάραξη κοινής ειρήνης και κατά περίπτωση για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και κατοχή εκρηκτικών. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Οι τρεις ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ανηλίκων. Συνολικά προσήχθησαν 69 άτομα από τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα τα 54.

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης επικρατούσε ένταση στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου κατευθύνθηκαν οι διαδηλωτές μετά την πορεία προς τη Βουλή. Μολότοφ και πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς και τις διμοιρίες των ΜΑΤ που κατέκλυσαν την πλατεία Εξαρχείων και τους γύρω δρόμους. Στα επεισόδια τραυματίστηκε τουλάχιστον ένα άτομο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ