2012-03-24 21:54:05
Φωτογραφία για Ρ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: Σκέφτομαι σοβαρά να πολιτευτώ
Ένα νέο και καθαρό μυαλό δηλώνει πως έχει να προσφέρει ο Ρένος Χαραλαμπίδης Ένα βιβλίο, μια ταινία και ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη φιγουράρουν στην ατζέντα του γνωστού ηθοποιού, που βλέπει τη ζωή σαν λούνα παρκ και θέλει να τα δοκιμάσει όλα: τα επικίνδυνα παιχνίδια, το τρενάκι της πολιτικής και την τραμπάλα της οικογένειας!

Άρτι αφιχθείς από τον τόπο καταγωγής του, τον Έβρο, ο Ρένος ξεφουρνίζει στο Πρώτο Θέμα το πρώτο νέο: «Ετοιμάζω μια νέα ταινία, η οποία θα γυριστεί στο τέλος του καλοκαιριού. Πρόκειται για μια ιστορία συναντήσεων μέσα σε τρένα και, συγκεκριμένα, στη μεγαλύτερη διαδρομή στην Ελλάδα διάρκειας 26 ωρών, Αθήνα - Δίκαια».

Η δεύτερη είδηση αφορά στο καινούργιο βιβλίο, που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ. «Στα 15 χρόνια που σκηνοθετώ, κρατούσα σημειώσεις: στην άκρη του σεναρίου, πάνω στα τσιγάρα, στο κινητό. Πρόκειται για σκέψεις και τσιτάτα για τον ελληνικό κινηματογράφο τα οποία συγκέντρωσα υπό τον τίτλο «Εγχειρίδιο Κινηματογραφικής Ανυπακοής».


Ξέρω ότι οι λέξεις εγχειρίδιο και ανυπακοή δεν πάνε μαζί, ωστόσο αντίφαση χαρακτηρίζει την πορεία μου στον χώρο του θεάματος τα τελευταία 20 χρόνια. Την ίδια εποχή πρωταγωνιστούσα στην τηλεοπτική επιτυχία «Κάτι τρέχει με ους δίπλα» έκανα την ταινία «Φθηνά τσιγάρα», για ένα μικρό κοινό. Θέλω να βάζω τον πήχη ψηλά. Θέλω να τα πάρω όλα και να τα δώσω πίσω».

Το κεφάλαιο της μουσικής σριμώχνεται και αυτό κάπου στο πολυδιάστατο σύμπαν του Ρένου. Μετά τον δίσκο του «Lounge ιστορίες» με διασκευές όπως τα ήσυχα βράδια της Αρλέτας, ήρθε η ώρα της συμμετοχής του στο επερχόμενο μεγάλο αφιέρωμα για τον Μίκη Θεοδωράκη.

«Μια από τις μεγάλες μου φιλοδοξίες ήταν να τραγουδήσω με τον Μίκη. Με αυτή την παράσταση το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Εκτιμώ, δε απεριόριστα από πολιτικής άποψης τον Θεοδωράκη. Πρόκειται για έναν γητευτικότατο ομιλητή με τη στόφα του ηγέτη που πραγματικά με εμπνέει. Μου βάζει φωτιά και στο μυαλό και στην καρδιά ώστε να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική».

«Σκέφτομαι στις επόμενες εκλογές να σταματήσω να είμαι απλώς ένας ενεργός πολίτης και να γίνω ένας άνθρωπος που πηδά μέσα από τη φωτιά και δεν επιτρέπει στον εκάστοτε τυχοδιώκτη να διεκδικήσει μια θέση στην εξουσία. Αυτό δε σημαίνει ότι εγώ είμαι πολιτική ιδιοφυϊα, αυτό που σίγουρα όμως έχω να προσφέρω είναι ένα νέο και καθαρό μυαλό», κατέληξε ο Ρένος Χαραλαμπίδης.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ