2012-12-07 21:49:02
Φωτογραφία για Ραγδαία επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές και καταιγίδες, τους πολύ θυελλώδεις νοτιάδες και τις χιονοπτώσεις, στις ορεινές κυρίως περιοχές. Ωστόσο οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα θα είναι κυρίως η Βόρεια Ελλάδα και η Ήπειρος.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 8/12 οι βροχές που θα εκδηλώνονται από το πρωί στη Δυτική Ελλάδα θα ενισχυθούν και τα φαινόμενα έως τα μεσάνυχτα θα μετακινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και το Δυτικό Αιγαίο. Οι χιονοπτώσεις λόγω των νοτιάδων θα περιοριστούν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα είναι περισσότερο ενισχυμένοι στο Βόρειο Αιγαίο και τον Θερμαϊκό, όπου μετά τις μεσημεριανές ώρες θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση σε θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μπ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο.


Την Κυριακή 9/12 έντονες βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στη Δυτική Ελλάδα με ηπιότερη μορφή ενώ στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία τα φαινόμενα θα είναι παροδικά και ασθενούς έντασης. Οι χιονοπτώσεις αρχικά θα εντοπίζονται στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας αλλά σταδιακά θα επεκταθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Δυτική Μακεδονία και τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα και στη Κεντρική Ελλάδα. Σε ότι αφορά τους ανέμους τα 9 μπ. των νοτιοανατολικών ανέμων θα διατηρηθούν έως τις πρώτες μεσημεριανές ώρες μόνο στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς, με μέγιστη ένταση τα 7 μπ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σταδιακή πτώση από το μεσημέρι και μετά με την επικράτηση των βορίων ανέμων.

Τη Δευτέρα 10/12 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Αιγαίο όπου και εκεί θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν σε όλα τα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μπ., ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ