2012-03-24 22:16:46
Φωτογραφία για ΣΟΚ: 15 γυναίκες μέλη του PKK σκοτώθηκαν στην Τουρκία σε μάχες!
Κλιμακώνεται η βία στην ΝΑ Τουρκία Δεκαπέντε γυναίκες μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν σήμερα  Σάββατο σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας  στην επαρχία Μπιτλίς της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείου Εσωτερικών.

Η ένταση στη ΝΑ Τουρκία έχει οξυνθεί το τελευταία διάστημα μετά τις μαζικές διαδηλώσεις για την κουρδική Πρωτοχρονιά, Νεβρόζ.Οι μάχες έγιναν σε αγροτική περιοχή της επαρχίας Μπιτλίς, η οποία αποτελεί προπύργιο του PKK που διαθέτει μονάδες αποτελούμενες αποκλειστικά από γυναίκες.

Όπως μεταδίδουν ανταποκριτές  εκτιμάται ότι πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό γυναικών του PKK που σκοτώνονται σε μεμονωμένο επεισόδιο.

Στις μάχες σκοτώθηκε επίσης ένας «φρουρός χωριού», της δύναμης που εξοπλίζει και χρηματοδοτεί η Άγκυρα για να συμβάλλει στις επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ, και τρεις τραυματίσθηκαν.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή η τουρκική αστυνομία είχε κάνει χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού στο Ντιγιάρμπακιρ κατά χιλιάδων Κούρδων που διαδήλωναν στο πλαίσιο των εορτασμών για το Νεβρόζ.Οι ταραχές εξαπλώθηκαν και σε άλλες τουρκικές πόλεις.
prionokordela.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ