2012-12-08 06:47:06
Φωτογραφία για Την 21η και όχι στις 20ή Ιανουαρίου η τελετή ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα
Τη Δευτέρα 21η Ιανουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η 57η τελετή ορκωμοσίας του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για την... έναρξη της νέας θητείας του, μετά τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2012. Σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, η τελετή είναι προγραμματισμένη κάθε τέσσερα χρόνια στις 20 Ιανουαρίου, αλλά επειδή συμπίπτει να είναι Κυριακή, η τελετή θα γίνει την επόμενη μέρα και πάλι με βάση συνταγματική εντολή. Μέχρι σήμερα, έξι φορές στην ιστορία του αμερικανικού έθνους είχε συμπέσει να είναι Κυριακή η 20ή Ιανουαρίου και αυτή θα είναι η έβδομη.

Όπως πάντα, η δημόσια τελετή θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Σε μια παράδοση που χρονολογείται από το 1917, θα προηγηθεί μια "ιδιωτική τελετή" στο Λευκό Οίκο για την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα, πριν από το μεσημέρι της Κυριακής 20ής Ιανουαρίου 2013.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την επόμενη μέρα, θα γίνει η δημόσια τελετή, η καθιερωμένη παρέλαση και άλλες εκδηλώσεις.

Το έναυσμα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα δώσει ο πρόεδρος Ομπάμα από τις 19 Ιανουαρίου, ενώ στην Προεδρική Επιτροπή Ορκωμοσίας συμπροεδρεύουν οι τέσσερις εν ζωή πρώην πρόεδροι της χώρας: Τζίμι Κάρτερ, Τζορτζ Μπους (πρεσβύτερος), Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Μπους (νεότερος) και οι οποίοι αναμένεται να παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας.

Συμπρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων είναι η γνωστή ηθοποιός Εύα Λονγκόρια.

pontikosnews.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ