2012-12-08 07:19:53
Φωτογραφία για ECONOMIST: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Επικριτικό είναι το δημοσίευμα που φιλοξενεί ο Economist για την Ελλάδα.

Με τίτλο «Αμφιβολίες για την ικανότητα», το οικονομικό περιοδικό υποστηρίζει ότι παρά τις σχετικές υποσχέσεις της Ελλάδας στους εταίρους της, «ούτε ένας “εξέχων” φοροφυγάς δεν έχει καταδικαστεί ακόμη».

Μάλιστα, κάνει ειδική μνεία στη λίστα Λαγκάρντ, καταγράφοντας όλη τη διαδρομή μέχρι που παραδόθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τονίζει ότι «αρκετοί πολιτικοί και οι σύζυγοί και αρκετές “εξέχουσες” επιχειρηματικές οικογένειες βρίσκονται σε αυτήν».

Το Economist αναφέρει πως -σύμφωνα με ελληνικά δημοσιεύματα που επικαλούνται την κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου- το μεγαλύτερο ποσό (550 εκ. ευρώ) είναι στο όνομα της Μαρίας Παντελή αλλά ο λογαριασμός ελέγχεται από τη μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα.

Ωστόσο, καταγράφει πως η οικογένεια Παπανδρέου αντέδρασε και απείλησε με μηνύσεις, ενώ υπήρξε και παρέμβαση ενός Ελληνοισραηλινού επιχειρηματία (Σάμπι Μιόνι) ο οποίος εξήγησε ότι είναι τα επενδυτικά κεφάλαια της εταιρείας EFG International, στην οποία ήταν έμπιστη υπάλληλος η κα Παντελή και τα διαχειριζόταν.

«Το όλο επεισόδιο προκάλεσε μεγάλη αμηχανία και αμφιβολίες για την επαγγελματική ικανότητα της οικονομικής αστυνομίας» αναφέρει το Economist και καταλήγει: «Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη καταδικάσει κανέναν διάσημο φοροφυγά, μολονότι το υποσχέθηκε στους διεθνείς πιστωτές».
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ