2012-12-08 07:11:03
Φωτογραφία για Κίνα: Θα διαλύσουν 700 βουνά για να φτιάξουν μια πόλη
Κατασκευαστικές εταιρείες στην Κίνα σχεδιάζουν να ισοπεδώσουν 700 βουνά προκειμένου να φτιάξουν μια τεράστια πόλη! Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι οι κινέζικοι θρύλοι έχουν μια αντίστοιχη ιστορία: ένας Κινέζος χωρικός, ο Γιου Γκονγκ, αποφάσισε να μετακινήσει δυο βουνά που μπλόκαραν την είσοδο του σπιτιού του. Ο θρύλος λέει ότι κόπιασε πολύ αλλά τα κατάφερε.

Οι κινεζικές κατασκευαστικές όμως είπαν να ξεπεράσουν το μύθο, ίσως και... τον εαυτό τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, οι εταιρείες είναι διατεθειμένες να ξοδέψουν τεράστια ποσά, για να υλοποιήσουν το φιλόδοξο σχέδιο τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily, το έργο αυτό μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 33 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2030.

Η περιοχή που σχεδιάζεται να λάβει χώρα το φιλόδοξο πρότζεκτ είναι η περιοχή Λανζού, που βρίσκεται στην βορειοδυτική Κίνα. Η νέα μητρόπολη θα έχει έκταση 500 τετραγωνικά μίλια και βρίσκεται 50 μίλια μακριά από την πόλη Λανζού, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού.


Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο κινεζικός νους συλλαμβάνει μια τέτοια αναμέτρηση με τη φύση χάριν της οικονομικής ανάπτυξης. Το σχέδιο των 700 βουνών είναι το πέμπτο πρότζεκτ κατασκευής "ζώνης ανάπτυξης", σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης. Είχε προηγηθεί το Πουντόνγκ στη Σαγκάη και το Μπινάι στην Τιαντζίν, όπου βρίσκεται και μία ρέπλικα (με 120 κτίρια) του Μανχάταν.

Όμως, τα βουνά δεν είναι το μόνο εμπόδιο που οι κατασκευαστές πρέπει να... ισοπεδώσουν. Το Λανζού, μια πόλη 3,6 εκατομμυρίων κατοίκων αντιμετωπίζει τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Λάνζου είναι η πιο μολυσμένη πόλη της Κίνας.

Σύμφωνα με ανώτερο Κινέζο αξιωματούχο, πρώην στέλεχος της Επιτροπής Εθνικής Ανάπτυξης και Αναμόρφωσης, το Λανζού δεν είναι κατάλληλο να φιλοξενήσει και άλλους κατοίκους για έναν ακόμα λόγο: παρουσιάζει έλλειψη νερού.

Οι κατασκευαστές αντιτάσσουν πάντως ότι οι συνθήκες ζωής θα βελτιωθούν σημαντικά από την κατασκευή της πόλης και δεν θα υποβαθμιστούν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ