2012-12-08 07:35:05
Φωτογραφία για ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Με κάθε μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου προστάτου του Πολεμικού Ναυτικού στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Παραμονή της εορτής αφίχθη από την Ιερά Μονή Φανερωμένης Σαλαμίνας η Τιμία Κάρα του Αγίου Λαυρεντίου και εν συνεχεία τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου,παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Δημητρίου Ελευσινιώτη,του Αρχηγού Στόλου  Αντιναυάρχου κ. Μαζαράκη-Αινιάν Κωνσταντίνου, του Διοικητού Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού Αντιναυάρχου κ. Ελληνιάδη Παναγιώτη και του Διοικητού του Ναυστάθμου Αρχιπλοιάρχου κ. Κωνσταντόπουλου Δημητρίου.Στην προσφώνηση του ο Στρατιωτικός Ιερέας του Ναυστάθμου Αρχιμ. Αλέξιος Ιστρατόγλου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο για την αποδοχή της προσκλήσεως του Ναυστάθμου να συμμετάσχει στην εορτή του προστάτου Αγίου Νικολάου,τονίζοντας ότι ο  Άγιος αποτελεί πρότυπο προς μίμηση, αλλά και πηγή δυνάμεως για όλους εκείνους που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό.


Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εξέφρασε τη χαρά του για την πρόσκληση που δέχθηκε να συμμετάσχει στην εορτή του Αγίου Νικολάου στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, αλλά αποτελούσε και μία ευκαιρία για τον ίδιο να τιμήσει τον μακαριστό προκατοχό του Μητροπολίτη Παροναξίας κυρό Επιφάνιο ο οποίος εχρημάτισε Στρατιωτικός Ιερέας του Στόλου.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αγιασμένη μορφή αυτού του μεγάλου Αγίου που ενέπνευσε και στήριξε μεγάλες μορφές της ιστορίας μας, οι οποίοι πέτυχαν νίκες και επιτεύγματα που έκαναν τη χώρα μας για μία ακόμα φορά να προβληθεί και να δείξει την δύναμη της πίστεως, της παραδόσεως και της ιστορίας.Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία το Μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως στον κύριο Υφυπουργό και στην Στρατιωτική Ηγεσία.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου.Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας  ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Λαυρεντίου εντός του Ναυστάθμου, ενώ τιμές απέδωσαν άγημα, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς επίσης και τα Πολεμικά πλοία τα ορμούντα στο Ναύσταθμο.Στις Ιερές Ακολουθίες που τελέστηκαν συμμετείχαν Ιερείς από τη νήσο της Σαλαμίνας, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Αρχηγείο Στόλου και στο Ναύσταθμο, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου. 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ