2012-12-08 09:54:40
Φωτογραφία για Τριγμοί στη κυβέρνηση Μόντι - Ολοταχώς για πρόωρες εκλογές η Ιταλία
Ισχυρούς κλυδωνισμούς δέχεται τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση τεχνοκρατών του Μάριο Μόντι στην Ιταλία έπειτα από τις κινήσεις της παράταξης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να φαντάζει όλο και πιο πιθανό Ο πρόεδρος της χώρας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, είχε την Παρασκευή επαφές με τους εκπροσώπους των κυρίων πολιτικών κομμάτων και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προωθείται σχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών την άνοιξη του 2013 με πιθανή ημερομηνία την 10η Μαρτίου.

Ο κ. Ναπολιτάνο έπειτα από τις συναντήσεις τόνισε ότι περιμένει να«καταστεί δυνατή μια εποικοδομητική και ορθή πορεία σε θεσμικό επίπεδο, προς το συμφέρον της χώρας και της διεθνούς εικόνας της» και πρόσθεσε

ότι θα πληροφορήσει το συντομότερο τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, για τα αποτελέσματα των επαφών του και θα συζητήσει τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά την απόφαση της κεντροεξιάς.

Από την πλευρά του το κόμμα «Λαός της Ελευθερίας» (PdL) του οποίου παραμένει ο Μπερλουσκόνι «σκιώδης» ηγέτης επιβεβαιώνει με την αποχή του από τις ψηφοφορίες ότι δεν θα στηρίξει άλλα μέτρα και νόμους της κυβέρνησης με εξαίρεση τον προϋπολογισμό του 2013.

Νωρίτερα, μέσα στην ημέρα, ο γ.γ του κόμματος, Ατζελίνο Αλφάνο, υποστήριξε ότι θα βοηθήσει στον τερματισμό της βουλευτικής περιόδου, ενώ φέρεται να δήλωσε «τελειώσαμε με την κυβέρνηση Μόντι».

Ενώ απομένει να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών, ο Ιταλός πρόεδρος εύχεται και ζητεί να πέσουν κατά το δυνατόν οι τόνοι και να λείψουν οι οξύνσεις της προεκλογικής περιόδου, ώστε να μην υπάρξουν αρνητικές συνέπειες σε οικονομικό επίπεδο.

Το μεγάλο πρόβλημα της πλευράς Μόντι ακούει στο όνομα Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο φόβος για την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή τον αναγκάζει να λάβει μέτρα «αναχαίτισής» του όπως ο προωθούμενο νόμος να μην μπορούν να είναι υποψήφιοι όσοι έχουν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα.

Αναλυτές, ωστόσο, εκφράζουν έντονες ανησυχίες και για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει για την ιταλική οικονομία μια τέτοια εξέλιξη και μια μακρά προεκλογική περίοδος.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ