2012-12-08 11:42:08
Φωτογραφία για Ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί θα φιλοξενηθούν σε ξενώνες
Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Αστυνομίας (39) ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί θα φιλοξενηθούν σε ξενώνες. Η φιλοξενία γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Υγείας και τη Μ.Κ.Ο. «Ιατρική Παρέμβαση».  Η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Υγείας και τη Μ.Κ.Ο. «Ιατρική Παρέμβαση», ανέλαβε την πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν σε ξενώνες (39) ασυνόδευτοι αλλοδαποί ανήλικοι, ηλικίας από 12 έως και 17 ετών, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας.

Ειδικότερα, οι ασυνόδευτοι αλλοδαποί μαζί με άλλους (83) ομοεθνείς τους Αφγανούς, είχαν εντοπιστεί πρόσφατα από Λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στην περιοχή Καψαλίου Κυθήρων και παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία επιστροφής στη χώρα τους.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία μεταφοράς των ασυνόδευτων ανήλικων, στους ακόλουθους χώρους φιλοξενίας:

• 32 στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Κόνιτσας Βόλου,

• 5 στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτών Ανηλίκων Μακρυνίτσας Βόλου,

• 2 στο Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο Αγριάς Βόλου – Παιδόπολη Αγίας Σοφίας.

Σημειώνεται ότι οι ανήλικοι θα φιλοξενηθούν στους προαναφερόμενους χώρους μέχρι να καταστεί εφικτή η επιστροφή τους στη χώρα προέλευσής τους.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ