2012-12-08 13:12:04
Φωτογραφία για Κύριε Στουρνάρα οι στρατιωτικοί είναι πολίτες που έχουν ίσα δικαιώματα με όλους τους Έλληνες
από το Γραφείο Τύπου

Κοινή δήλωση του Υπεύθυνου Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, Βουλευτή Αχαΐας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γεώργιου Ντάβρη και Αναπληρωτή Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, Μπάμπη Παπασπύρου, για τις περικοπές των στρατιωτικών.

Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών,

τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ) έχουν υποστεί τις περικοπές που ισχύουν για όλους τους συνταξιούχους, όπως η κατάργηση επιδομάτων εορτών και αδείας και η μείωση της σύνταξης αφού προστεθεί το ήδη κουτσουρεμένο μέρισμα, στο ποσό που υπερβαίνει τα €1.000 σε ποσοστά 5 ή 10 ή 15% .

Παράλληλα με τα νέα μέτρα στοχοποιούνται και τιμωρούνται επιλεκτικά μόνο οι απόστρατοι, με την μείωση της σύνταξης λόγω εξορθολογισμού του ειδικού μισθολογίου των εν ενεργεία και με νέα μείωση της σύνταξης το 2014 λόγω νέου ειδικού μισθολογίου των εν ενεργεία.

Μέχρι σήμερα, τα εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ έχουν υποστεί πανωλεθρία μετά τη διπλή επιβολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, τη μείωση των επιδομάτων,την μείωση των συντάξεων κατά 20% για το ποσόν άνω των 1.200 € και στη συνέχεια κατά 12 % για το ποσόν άνω των 1.300 €, ενώ αρκετοί απόστρατοι, έχουν υποστεί επιπλέον άδικες μειώσεις στις συντάξεις τους με μόνα κριτήρια την ηλικία και τον τρόπο αποστρατείας
.

Κύριε Στουρνάρα οι στρατιωτικοί δεν είναι σάκος του μποξ, δεν είναι ούτε αυτιστικοί ούτε αντιπαραγωγικοί, όπως τους είχαν αποκαλέσει οι κ. Βενιζέλος και Πάγκαλος αντίστοιχα.

Οι στρατιωτικοί είναι πολίτες που έχουν ίσα δικαιώματα με όλους τους Έλληνες και απαιτούν ίση μεταχείριση και ισονομία όπως προστάζει και το Σύνταγμα της Ελλάδας

κ. Παναγιωτόπουλε απαιτούμε να παρέμβετε δυναμικά για την αποκατάσταση της διαφαινόμενης αδικίας και να γνωρίζετε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε δίπλα σας σε αυτήν την προσπάθεια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ