2012-12-08 15:22:57
Φωτογραφία για Ο... τρελός πρόεδρος της Στεάουα
Η είδηση ότι η Ραπίντ Βουκουρεστίου κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, σόκαρε το ρουμανικό (και όχι μόνο) ποδόσφαιρο. Και πού να έλθει και η σειρά της επίσης ταλανισμένης από οικονομικά προβλήματα Στεάουα. Εκεί, όμως, εκτός από πολύ κλάμα, θα πέσει και πολύ γέλιο.

Βλέπετε, η Στεάουα είναι η ομάδα του ενός και μοναδικού Τζίτζι Μπεκάλι. Ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης του συλλόγου είναι τρελός για δέσιμο και δεν το αρνείται ούτε ο ίδιος. Μπορείτε να του το πείτε κατάμουτρα και να χαμογελάσει, αρκεί να μην είστε γκέι ή μαύρος. Διότι, εκτός των άλλων, ο Μπεκάλι είναι ρατσίσταρος του κερατά.

Με την ενασχόλησή του με τα κοινά ο Μπεκάλι ξεκίνησε σαν άλλος Φρέντο Κορλεόνε. Κορυφαίος διοργανωτής πάρτι και κοσμικών εκδηλώσεων, κέρδισε τόνους αυτοπεποίθησης όταν οι άλλοι άρχισαν να τον "γλείφουν" μπας και τους εξασφαλίσει μία "καυτή" νύχτα με ένα μοντέλο. Γρήγορα εξαπλώθηκε στην αγορά του real estate και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρουμανία. Και επειδή το χρήμα δεν αγοράζει μόνο του την ευτυχία, ο Τζίτζι (ή Τζορτζ, όπως είναι το πραγματικό του όνομα) έγινε ο ηγέτης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Ρουμανίας και μάλιστα εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2004.


Εκεί που πραγματικά έχασε το μυαλό του, ήταν όταν αγόρασε τη Στεάουα, με αποτέλεσμα να φτάσει στα όρια της σχιζοφρένειας. Ο Μπεκάλι έγινε διάσημος για τα ξεσπάσματά του, ρατσιστικά και μη, όπως και για τις ανεπανάληπτες ατάκες του. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τον "εκρηκτικό" βίο του:

Νοέμβριος 2006: Παραγγέλνει να ζωγραφιστεί αντίγραφο του "Μυστικού Δείπνου" του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, με τον ίδιο στη θέση του Χριστού και τους ποδοσφαιριστές της Στεάουα ως μαθητές του.

Μάιος 2008: Αποκαλεί "πίθηκο" έναν μαύρο παρουσιαστή και καταθέτει την άποψη ότι "οι γυναίκες χάνουν την αξία τους άπαξ και γεννήσουν".

Αύγουστος 2010: Ο προπονητής Βίκτορ Πιτούρκα παραιτείται μετά από 59 ημέρες, κατηγορώντας τον Μπεκάλι ότι αθετούσε τους όρους του συμβολαίου και πως "δεν έλεγε να το βουλώσει". Ο Μπεκάλι προσλαμβάνει τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου, λέγοντας: "Είναι καλύτερος άνθρωπος. Θα κάνει τον προπονητή χωρίς λεφτά...". Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ τον επιβεβαιώνει: "Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Θέλω μόνο σεβασμό".

Σεπτέμβριος 2010: Απολύεται ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου, επειδή "παραείναι Μουσουλμάνος". Προσλαμβάνεται ο Μάριους Λάκατους, τον οποίο χαρακτηρίζει ως την ύστατη λύση για την ομάδα. "Δεν μπορούσα να αρνηθώ. Είναι το όνειρο μιας ζωής", λέει ο Λάκατους.

Φεβρουάριος 2011: Προτρέπει τους φίλους της Στεάουα να δείρουν τον πρόεδρο της ρουμανικής ομοσπονδίας, Ντουμίτρου Ντράγκομιρ, επειδή δεν εξασφαλίζει καλή συμφωνία για τον σύλλογο σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Μάρτιος 2011: Παραιτείται ο Λάκατους. Ο Μπεκάλι αντιδρά, δηλώνοντας ότι "ποιος σας είπε ότι έχουμε δημοκρατία; Εγώ επιλέγω την ομάδα". Διάδοχος του Ντουμιτρέσκου είναι ο Σορίν Κάρτου. "Του δίνω τρεις μήνες. Θα δούμε...", λέει ο Τζίτζι. Τον ίδιο μήνα απειλεί δημοσίως τον πρόεδρο της Ραπίντ Βουκουρεστίου, Ντίνου Γκεόργκε: "Θα στείλω αυτόν τον γύφτο πίσω στο μ...ί της μάνας του".

Απρίλιος 2011: Σχολιάζοντας την απόφαση του προέδρου της Ντιναμό Βουκουρεστίου, Κριστιάν Μπορτσέα, να αφήσει τη γυναίκα του και να παντρευτεί ένα μοντέλο, λέει πως "ο Θεός είναι μαζί του. Ένας άντρας έχει πάντα το δικαίωμα να διαλέγει. Όπως λέει κι ο Θεός, ο άντρας είναι άντρας και η γυναίκα είναι πόρνη".

Πασχαλινό ντελίριο

Την Κυριακή του Πάσχα, τον προηγούμενο Απρίλιο, ο Μπεκάλι έκρινε σκόπιμο να παραθέσει συνέντευξη Τύπου, ώστε να ζητήσει συγγνώμη από όσους έχει προσβάλει. Αντ' αυτού, έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Για τον ιδιοκτήτη της Ραπίντ, Γκεόργκε Κόπος: "Ζητώ συγγνώμη που τον είπα τσιγκούνη και φτηνιάρη. Τον παίρνω τηλέφωνο και δεν μου απαντά. Είναι πράγματι τσιγκούνης και φτηνιάρης, αλλά αυτό πρέπει να το πει ο Θεός και όχι εγώ".

Για τους γκέι: "Ζητώ συγγνώμη κι από αυτούς. Δικό τους το πρόβλημα, δική τους και η ασθένεια, όχι δική μου" Είναι αμαρτία, δεν φοβάμαι να πω τη γνώμη μου".

Για τους μη Χριστιανούς: "Λυπάμαι, αλλά έχω τις απόψεις μου. Ειδικά οι μάρτυρες του Ιεχωβά είναι οι χειρότεροι".

Για τους οπαδούς της Στεάουα: "Συγγνώμη από όσους προσέβαλα. Εξαιρούνται αυτοί που ευχήθηκαν να πεθάνω πριν το Πάσχα. Τους έχει δαιμονίσει ο διάολος".

Το κεντρικό συμπέρασμα του Τζίτζι: "Αισθάνθηκα σαν να γεννήθηκα ξανά. Είναι λυτρωτικό να εξαγνίζεις την ψυχή σου κι αυτό αποτρελαίνει τον σατανά. Αλλά δεν το έκανα μόνο για μένα. Είμαι πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους". 

thesporters.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ