2012-12-08 18:02:03
Φωτογραφία για 8 τρόποι για να πείτε «αντίο» στους μαύρους κύκλους
Εμφανίζονται στο πρόσωπό μας και δεν είναι αποτέλεσμα μιας βραδιάς γεμάτης ξενύχτι και ξέφρενη διασκέδαση. Ο λόγος για τους μαύρους κύκλους που «χαλούν» την εμφάνισή μας και μας προβληματίζουν με την επίμονη παρουσία τους στο πρόσωπό μας 1) Ύπνε, καλέ μου φίλε!

Κοιμηθείτε, κοιμηθείτε, κοιμηθείτε. Όσο πιο πολύ, τόσο πιο καλά. Ο ύπνος αποτελεί το νούμερο ένα «γιατρικό» όχι μόνο για μια σειρά παθήσεων αλλά και για τους μαύρους κύκλους, κάνοντάς το δέρμα σας να φαίνεται λαμπερό και ξεκούραστο. Προσπαθήστε να κοιμάστε απαραίτητα 8 ώρες καθημερινά –και αν κοιμηθείτε και λιγάκι παραπάνω τα σαββατοκύριακα ακόμη καλύτερα…

2) Πείτε «αντίο» στο κάπνισμα

Γνωρίζετε ήδη πως το κάπνισμα ευθύνεται για πολλά δεινά αλλά ένα από αυτά είναι σίγουρα και οι μαύροι κύκλοι καθώς επιδρά αρνητικά στην κυκλοφορία του αίματος. Αν καπνίζετε συστηματικά, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε καθώς πέρα από τους μαύρους κύκλους που θα αποχαιρετήσετε και τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσετε για την υγεία σας, θα… γεμίσει και η τσέπη σας από τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε από τα τσιγάρα.


3) Μειώστε το αλάτι

Είστε από αυτούς που «χιονίζουν» κάθε πιάτο τους; Αν ναι, θα πρέπει να αλλάξετε συνήθειες και μάλιστα σύντομα. Η υπερκατανάλωση αλατιού συντελεί στην κατακράτηση υγρών, επιβαρύνοντας το κυκλοφορικό με αποτέλεσμα οι μαύροι κύκλοι να κάνουν εμφανέστατη την παρουσία τους.

4) Αποφύγετε το ζεστό νερό στο πρόσωπο

Μην πλένετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό καθώς οι μαύροι κύκλοι επιδεινώνονται. Προτιμήστε το κρύο νερό καθώς και τα επιθέματα με πάγο κάτω από τα μάτια που βοηθούν να μειωθεί το πρήξιμο και σίγουρα θα δείτε αισθητή διαφορά.

5) Τσάι, το θαυματουργό

Γνωρίζετε ήδη πως το τσάι-και ειδικότερα το πράσινο τσάι-οφελεί ιδιαίτερα την υγεία. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε ως τώρα είναι πως αν αφήσετε τα σακουλάκια του τσαγιού να κρυώσουν και στη συνέχεια τα τοποθετήσετε κάτω από τα μάτια σας, θα βοηθήσουν να μειωθεί ο αποχρωματισμός του δέρματος στην περιοχή αυτή αλλά και το πρήξιμο που δημιουργεί αντιαισθητικές «σακούλες».

6) Δοκιμάστε το τρικ της πατάτας

«Όπλο» στον πόλεμο ενάντια στους μαύρους κύκλους δεν είναι μόνο το τσάι αλλά και η πατάτα. Πάρτε μια ωμή πατάτα και τρίψτε την και κατόπιν τοποθετήστε την ανάμεσα σε δύο γάζες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις γάζες κάτω από τα μάτια για περίπου 20 λεπτά και χαλαρώστε. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα και σύντομα θα δείτε τη διαφορά.

7) Βιταμίνη Κ: πολύτιμος σύμμαχος

Εντάξτε στο διαιτολόγιό σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Κ και C που καταπολεμούν δραστικά τους μαύρους κύκλους. Προτιμήστε τα λαχανικά, τα εσπεριδοειδή, τα καρότα και καταναλώστε τα μέσα σε σαλάτες ή ανάμεσα στα γεύματά σας ως σνακ.

8) Μην ξεχνάτε το αντηλιακό-ακόμη και τον χειμώνα!

Μπορεί να νομίζετε πως η χρήση του αντηλιακού ενδείκνυται μόνο για τους καυτούς, καλοκαιρινούς μήνες, όμως οι μαύροι κύκλοι μαρτυρούν το αντίθετο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η δερματική αυτή δυσχρωμία οφείλεται σε υπερέκκριση μελανίνης κάτι που σίγουρα μπορεί να διορθώσει το αντηλιακό. Αναζητήστε το ιδανικότερο για το δικό σας δέρμα και δώστε την απαραίτητη φροντίδα στο πρόσωπό σας χειμώνα-καλοκαίρι.

beautetinkyriaki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ