2012-12-08 18:59:21
Φωτογραφία για ΜΩΡΑΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ...
Ο Γιάννης Μώραλης βρέθηκε σε αθλητικό συνέδριο όπου σχολίασε πως οι παράγοντες δεν είναι απατεώνες ενώ μίλησε για την ανάγκη της συστράτευσης όλων για να βγει από την κρίση το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μώραλης για όλους και για όλα Το 13ο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Αθλητισμού (ΕλλΕΔΑ) και το Επιστημονικό Ινστιτούτο Διοίκησης Αθλητισμού (ΕΙΔΑ) στην Σπάρτη, άνοιξε τις... πύλες του. Οι εργασίες του φετινού συνεδρίου, το οποίο έχει ως θέμα: «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Αθλητισμό: H απάντηση στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο», ξεκίνησαν με την τελετή έναρξης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr", το παρών στο συνέδριο έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής, Στέλιος Σφακιανάκης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας Νέων της Εθνικής, Κώστας Τσάνας και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης.


Από την πλευρά του ο κ. Μώραλης τόνισε για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν είμαι απαισιόδοξος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δε νομίζω ότι ακολουθεί μια πιο πτωτική πορεία απ' την αντίστοιχη που ακολουθεί η χώρα μας. Η κρίση που βιώνουμε είναι περισσότερο κρίση θεσμών, αξιών, παιδείας και πολιτισμού. Πρέπει να συστρατευτούμε όλοι μας για το καλό του ποδοσφαίρου. Η ΕΠΟ, η πολιτεία και η αστυνομία πρέπει ν' αλλάξουν τις στάσεις τους»

Μιλώντας για τα φαινόμενα βίας είπε: «Από την αρχή του πρωταθλήματος, φέτος, δεν έχει γίνει τίποτα. Ένα περιστατικό είχαμε στην Κρήτη, όπου και συνελήφθη ο δράστης. Με ενοχλεί να χαλάνε τη γιορτή 500 καθυστερημένοι», ενώ για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ευχήθηκε να γίνει ένα καλό παιχνίδι χωρίς ακρότητες.

Για το θέμα των «στημένων» αγώνων ο ισχυρός άνδρας της Λίγκας επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ευχή μου είναι αυτή η ιστορία με τις κασέτες να ολοκληρωθεί και να ξέρουμε αν για παράδειγμα ο κ. Μώραλης ή ο οποιοσδήποτε άλλος στοιχημάτιζε παράνομα. Δεν είμαστε απατεώνες στο ποδόσφαιρο. Έγιναν σφάλματα, αλλά υπάρχουν και καλοί επενδυτές και αυτό πρέπει να το λέμε».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος προς το αμφιθέατρο, παρότρυνε τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ώστε να επανδρώσουν το ποδόσφαιρο που πάσχει από έλλειψη ικανών επαγγελματικών στελεχών. Τέλος ανακοίνωσε ότι η Λίγκα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο προσκαλώντας τους φοιτητές να εξασκήσουν την πρακτική τους στις επαγγελματικές ομάδες της πρώτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

Τι δήλωσαν οι άλλοι παράγοντες

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής, Στέλιος Σφακιανάκης είπε από την μεριά του: «Το ποδόσφαιρο νοσεί. Δεν νοσεί, όμως, από τους παράγοντες και τα «στημένα» παιχνίδια. Η Πολιτεία δεν προσπάθησε ν' αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, επανέλαβε την πρόταση της κρητικής ομάδας για την απόσβεση των χρεών των ομάδων με την διαδικασία της εφαρμογής πολλών δόσεων από την Πολιτεία. Εξέφρασε δε την αγωνία του από την έλλειψη εσόδων που δημιουργεί προβλήματα στη βιωσιμότητα της ΠΑΕ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας Νέων, Κώστας Τσάνας, ανέλυσε το πλάνο ανάπτυξης του Φερνάντο Σάντος, εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της Εθνικής Νέων, έτσι ώστε να φθάσει στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων, κάτι το οποίο έδωσε το «εισιτήριο» για το Μουντιάλ των Νέων, στην Τουρκία. «Οι Εθνικές ομάδες είναι το πιο υγιές κομμάτι της Ελλάδας. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε γι ακόμη μεγαλύτερα πράγματα», είπε ανάμεσα στ' άλλα.

Γαλανόλευκο χρώμα από τον «Φάρο»

Οι σύνεδροι και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου είχαν την ευκαιρία ν' απολαύσουν εκθέματα του μουσείο της Εθνικής ομάδας. Εκθέματα από τον «Γαλανόλευκο Φάρο», τα οποία μεταφέρθηκαν από τα Χανιά.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ