2012-12-08 18:53:02
Φωτογραφία για Ηλεία: Ραγδαία επιδείνωση - Τα 10 μποφόρ οι ριπές στο Κατάκολο - Πολύ ισχυρά φαινόμενα τις βραδυνές ώρες
Τα προεόρτια του βαρομετρικού χαμηλού, με κέντρο την βόρεια Αδριατική, σημειώνονται την τελευταία ώρα, με το θερμό μέτωπο του χαμηλού ήδη να δίνει βροχές και ισχυρές

καταιγίδες στην βόρεια Ηλεία, οι οποίες επεκτείνονται σταδιακά και στα υπόλοιπα κεντρικά τμήματα. Παράλληλα οι άνεμοι έχουν ενισχυθεί σημαντικά φτάνοντας στο Ιόνιο με ριπές στα 90 χιλιόμετρα την ώρα, επίπεδα θύελλας 10 μποφόρ! Η θερμοκρασία μετά το πρωινό τσουχτερό κρύο σημείωσε άνοδο φτάνοντας στην Ζαχάρω ακόμα και τους 17 βαθμούς νωρίς το μεσημέρι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα 96.6 χιλιόμετρα την ώρα (10 μποφόρ) έφτασαν οι ριπές των νοτίων ανέμων, όπως καταγράφει ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο λιμάνι του Κατακόλου, με την μέση ένταση να ξεπερνά τα 50km/hr (7 μποφόρ).

Χαρακτηριστική είναι η δορυφορική εικόνα με τις νεφώσεις του θερμού μετώπου ήδη να επηρεάζουν την δυτική Ελλάδα και το ψυχρό να ακολουθεί, το οποίο διασχίζει αυτή την ώρα την ανατολική Ιταλία, περνά στο Ιόνιο και ενισχύεται. Το ψυχρό μέτωπο αναμένεται να δώσει τις πολύ ισχυρές καταιγίδες κατά τις βραδυνές ώρες, φαινόμενα που, όπως έχουμε τονίσει στις αναλυτικές προγνώσεις, πιθανώς τοπικά να προκαλέσουν πλημμυρικά επεισόδια.

Μετεωρολογική ενημέρωση Θεόδωρος Κονδύλης

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ