2012-12-08 20:45:36
Φωτογραφία για ΚΑΡΝΕΖΗΣ : ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ
Νίκη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θέλει ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, έτσι ώστε να κάνει χαρούμενους τους οπαδούς της ομάδας του.

Ο Ορέστης Καρνέζης μίλησε στην κάμερα της Nova για την ναμέτρηση των "αιωνίων" την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και τόνισε πως η νίκη είναι ο μοναδικός στόχος του «τριφυλλιού» στην αναμέτρηση της Κυριακής (09/12).

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Πως πηγαίνει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Όλοι ξέρουμε τις ιδιαιτερότητες και την σημασία που έχουν τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως δεν πρέπει να το βλέπουμε έτσι, αλλά σαν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Θα πρέπει να κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι που έρχεται ξεχωριστά και συγκεντρωνόμαστε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

Η μεγάλη βαθμολογική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, επηρεάζει το παιχνίδι;

«Δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει το παιχνίδι. Ίσως επηρεάσει το αποτέλεσμα, γιατί δεν θα έχει πολύ μεγάλη διαφορά... Θα πάμε να τα δώσουμε όλα, θέλουμε να κερδίσουμε και νομίζω ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».


Σε αυτό το ντέρμπι, υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο για την νίκη, μετά τα άσχημα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ξέρουμε την σημασία που έχει μια νίκη επί του Ολυμπιακού. Θα είναι κάτι πολύ καλό και για τον κόσμο, που ίσως έχει στεναχωρηθεί φέτος, αλλά και για εμάς. Για τον Παναθηναϊκό είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και θα κοιτάξουμε να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε».

Θεωρείς πως ο Ολυμπιακός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος;

«Φορμαρισμένη όχι, αλλά ίσως να είναι η πιο ολοκληρωμένη ομάδα αυτή τη στιγμή. Και η πιο οργανωμένη, σε σχέση με τις υπόλοιπες».

Έχεις διακρίνει δυνατά σημεία στο παιχνίδι του αντιπάλου σας;

«Έχει ποιοτικούς παίκτες και στην μεσαία γραμμή και στην επίθεση. Έχει μια πολύ καλή έδρα και αυτό νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό».

Τι γνώμη έχεις σχηματίσει για τον κ. Ζαρντίμ;

«Καινούργιος στο ελληνικό πρωτάθλημα... Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα, είναι καλά γι' αυτούς. Νομίζω ότι πρέπει να ασχολούμαστε περισσότερο με την δική μας ομάδα. Να δούμε πως θα παρουσιαστούμε καλύτεροι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια... Ήδη νομίζω ότι έχουμε βελτιώσει την απόδοση μας και ελπίζω να είμαστε ακόμα καλύτεροι στο μέλλον».

Σπάνια σε ντέρμπι πρώτου γύρου, υπάρχει τόση μεγάλη βαθμολογική διαφορά. Σας προβληματίζει η απόσταση που έχετε από την κορυφή;

«Δεν είναι και ότι καλύτερο αυτό που συμβαίνει, δηλαδή στην αρχή του πρωταθλήματος να έχει ξεφύγει μια ομάδα. Δεν είναι και καλό για τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα αυτό που συμβαίνει. Οπωσδήποτε δεν μας αρέσει και θα θέλαμε να ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Όμως προσπαθούμε και ευελπιστούμε όλοι, ότι αυτή η διαφορά θα μειωθεί σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα».

Ρεαλιστικά φέτος στόχος για το Παναθηναϊκό, είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας;

«Βέβαια. Από την αρχή της σεζόν, ξέρεις ότι έχεις στόχο το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Και από την στιγμή που δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά, έχοντας κάποια προβλήματα ως ομάδα, ίσως ο τίτλος του πρωταθλητή να έχει απομακρυνθεί αυτή τη στιγμή και ενδεχομένως το Κύπελλο να είναι ένας θεσμός που με λίγα παιχνίδια μπορείς να πάρεις έναν τίτλο, να μείνεις στην ιστορία και θα τα δώσουμε όλα για να το καταφέρουμε».

Πως θα φέρετε και πάλι τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο γήπεδο;

«Νομίζω με τις νίκες και με καλές εμφανίσεις. Έχει δείξει ότι αγαπάει πολύ την ομάδα, ακόμα και στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε έρχεται στο γήπεδο και είναι κοντά μας. Πρέπει και εμείς από την πλευρά μας, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό και κερδίζοντας παιχνίδια και βαθμούς, θα φέρουμε ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο».

Θα ήθελες ένα γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο την Κυριακή;

«Θα το ήθελα πολύ...»

Αν και είναι μέτρια μέχρι τώρα η πορεία του Παναθηναϊκού, η απόδοση σου κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Σίγουρα κάνεις την καλύτερη σεζόν στην καριέρα σου και ξαφνικά ακούγονται πολλά μεταγραφικά σενάρια... Σε επηρεάζουν όσα γράφονται και ακούγονται για ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού;

«Δεν νομίζω ότι με επηρεάζουν. Γενικά είμαι ισορροπημένος και ήρεμος ως χαρακτήρας, κοιτάζω την δουλειά μου και προσπαθώ καθημερινά να δίνω ότι καλύτερο. Θέλω να αποδίδω όσο καλύτερα γίνεται... Το έχω ξαναπεί. Τα παιχνίδια είναι αυτά που βελτιώνουν τον ποδοσφαιριστή. Όσο πιο πολύ αγωνίζεσαι, τόσο καλύτερα θα αποδίδεις. Χαίρομαι που με τον τρόπο μου, μπορώ να βοηθώ κι εγώ την ομάδα στην κατάκτηση βαθμών, νιώθοντας κι εγώ πιο ενεργό μέλος της ομάδας».

Νιώθεις δικαιωμένος για την δουλειά που έχεις κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Για την υπομονή που είχες και την επιμονή που έδειξες;

«Ναι, νιώθω. Υπάρχει μια δικαίωση, γιατί μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω. Δεν είχα καταφέρει να πάρω μια σειρά παιχνιδιών και να δείξω ότι μπορώ να σταθώ σε αυτό το επίπεδο και να βοηθήσω. Με πίστεψαν πολλοί κάποιοι άνθρωποι και νιώθω δικαιωμένος και γι΄αυτούς, κυρίως για την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει».

Αλλαγή προπονητή στην ομάδα σου. Έχει φύγει ο κ. Φερέιρα που σε πίστεψε και σου έδωσε την ευκαιρία, ήρθε ο κ. Ρότσα που έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στο διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα. Τι διαφορές έχεις εντοπίσει;

«Ο κ. Φερέιρα ήταν λίγο καιρό μαζί μας, λίγο καιρό στην Ελλάδα και αυτό ίσως να ήταν ένα μειονέκτημα σε σχέση με τον κ. Ρότσα, ο οποίος είναι πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα και ξέρει πως να αντιμετωπίζει ανάλογες καταστάσεις. Νομίζω ότι μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην ψυχολογία, στην αυτοπεποίθηση... Ίσως έχει αλλάξει και ο τρόπος προπόνησης. Τώρα είμαστε πολύ καλύτερα από πριν και θεωρώ ότι έχουμε ακόμα να δώσουμε ακόμα περισσότερα».

Εκεί που υπήρχαν μαύρα σύννεφα, βλέπεις πλέον μια ηλιαχτίδα;

«Είναι καλύτερα, γιατί όταν έχεις ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, να μπορέσεις να ξαναβρείς τον εαυτό σου και την καλή σου αγωνιστική κατάσταση. Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε δείξει και ανάκαμψη και βελτίωση ως ομάδα και θεωρώ ότι έχουμε ακόμα να δώσουμε...»

Θεωρείς ότι αδικήσατε και λίγο τους εαυτούς σας;

«Ίσως να αδικήσαμε και λίγο τους εαυτούς μας, γιατί έχουμε καλούς, ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες. Ίσως αυτό δεν φαινόταν στις αρχές, όμως τώρα έχουμε καλύτερη εικόνα».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Να έρθουν στο γήπεδο, να μας υποστηρίξουν και εμείς από την πλευρά μας θα τα δώσουμε όλα, προκειμένου να του χαρίσουμε την χαρά, που τόσο έχει ανάγκη».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μέσα και οι τρεις!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μέσα και οι τρεις!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ