2012-12-08 20:51:03
Φωτογραφία για Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Συρία
Τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα απέκλεισαν σήμερα όλους τους δρόμους που οδηγούν στη Δαμασκό, αφού οι εξεγερμένοι επιτέθηκαν σε σημεία ελέγχου του στρατού σε πολλά σημεία της πόλης, όπως δήλωσαν... ακτιβιστές.

Εξάλλου σήμερα ο τακτικός στρατός βομβαρδίζει τις νότιες συνοικίες της συριακής πρωτεύουσας, ενώ συγκρούσεις μαίνονταν στη διάρκεια της νύχτας στην επαρχία της Δαμασκού, που πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών.

«Περίπου 13 σημεία ελέγχου του στρατού στις εισόδους της πρωτεύουσας Δαμασκού έγιναν στόχος επιθέσεων. Αυτό οδήγησε τα κυβερνητικά στρατεύματα να κλείσουν όλες τις περιοχές, κυρίως αυτές που οδηγούν στα ανατολικά, τα δυτικά και τα νότια προάστια της πρωτεύουσας», δήλωσε ο Χάιταμ αλ Αμπντουλά, Σύρος ακτιβιστής με έδρα τη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο σημειώθηκαν στην πόλη Γιάμπρουντ (7 χιλιόμετρα νότια της Δαμασκού) συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος και των εξεγερμένων, καθώς και βομβαρδισμοί».


Τα ξημερώματα επαναλήφθηκαν οι βομβαρδισμοί εναντίον των νότιων συνοικιών της συριακής πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσαν οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, οι οποίες έκαναν λόγο για συγκρούσεις στη συνοικία Κάνταμ και στη νότια κεντρική οδική αρτηρία της Δαμασκού.

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν από την πλευρά τους ότι ο στρατός εξακολουθεί «να εκδιώχνει τους τρομοκράτες του Μετώπου αλ Νούσρα, που συνδέονται με την αλ Κάιντα, σκοτώνοντας δεκάδες από αυτούς και καταστρέφοντας τα κρησφύγετα τους» σε πολλές περιοχές της Συρίας, κυρίως στην αλ Χουσαϊνίγε, κοντά στην οδική αρτηρία που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Οι Σύροι εξεγερμένοι προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους αυτή την οδική αρτηρία σε μια προσπάθεια να διακόψουν τη διέλευση προμηθειών προς τα κυβερνητικά στρατεύματα, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Οι δύο πλευρές συγκρούονται γύρω από το αεροδρόμιο εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

Η πόλη Ραστάν στην επαρχία Χομς έγινε στη διάρκεια της νύχτας στόχος «σφοδρών βομβαρδισμών», που προκάλεσαν τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων, ενώ πολλά σπίτια καταστράφηκαν, σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές.

Οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν περικυκλώσει εδώ και μήνες τις πόλεις Ραστάν, Κουσέιρ και Ταλμπίσα, προπύργια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, τις οποίες βομβαρδίζουν τακτικά.

Χθες Παρασκευή, 72 άνθρωποι –34 εξεγερμένοι, 22 πολίτες και 16 στρατιώτες—σκοτώθηκαν σε διάφορα επεισόδια στη Συρία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Εξάλλου οι επικεφαλής αρκετών ταξιαρχιών των σύρων εξεγερμένων συμφώνησαν χθες Παρασκευή να αποκτήσουν ενιαία διοίκηση, αποτελούμενη από 30 μέλη. Αυτό το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο, που εκλέχθηκε χθες και θα τελεί υπό την ηγεσία του στρατηγού Σάλιμ Ίντρις, δημιουργήθηκε ενόψει της αποφασιστικής μάχης για τη Δαμασκό, ανακοίνωσαν ακτιβιστές.
athina984.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ