2012-03-24 23:30:03
Φωτογραφία για Στο σφυρί η πολυτελής έπαυλη «Σκαθαριού»
Το τελευταίο σπίτι του George Harrison βγήκε στο σφυρί. Κι αν αναρωτιέστε πόσο κοστίζει... πολύ απλά εσείς δεν μπορείτε να το αγοράσετε!!! Βρίσκεται στη Montagnola, σε καντόνι της Ελβετίας κι εκεί έζησε τους τελευταίους μήνες της ζωής του ένα από τα θρυλικά «Σκαθάρια».

Με πανοραμική θέα στη λίμνη Λουγκάνο, στις Ελβετικές Άλπεις και το Monte Rosa, το υψηλότερο της Ελβετίας - η έκταση περιέχει ένα ονειρικό σπίτι ως ερωτική φωλιά. Η βίλα με τις έξι κρεβατοκάμαρες είναι τετραώροφη και έκτασης 10.800 τετρ. πόδων. Εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική της Τοσκάνης είναι αναλόγως διακοσμημένη με γυψώματα, μαρμάρινα τζάκια, κολόνες και μοναδικά μωσαϊκά εισαγωγής από Ουγγαρία, Γαλλία και Ιταλία.

Ο Harrison ήταν λάτρης της ανατολίτικης φιλοσοφίας και θρησκείας και γι’ αυτό υπάρχουν στοιχεία αραβικού και ινδικού πολιτισμού. Η έπαυλη διαθέτει ένα τεράστιο κελάρι αλλά και μία ρωμαϊκού στιλ πισίνα, όπου γύρω της έχει κλασικά αγάλματα.


Την αγόρασε το 2001 για 13 εκατ. ευρώ, ενώ γύρω από το σπίτι υπάρχει ένα απίστευτος κήπος αλλά και πάρκο. Δέντρα μπονσάι, φοίνικες, σιντριβάνια και βρύσες αλλά κι ένα μικρό τούβλινο κάστρο, μ ένα δεντρόσπιτο και μία κούνια δέντρου διακοσμούν την έκταση.  Ένα κτίριο που χρησιμεύει ως ξενώνας ή και σπίτι υπηρετικού προσωπικού, είναι εκτάσεως 1.800 τετραγωνικών πόδων ενώ αποτελείται από τρεις ορόφους.

Η τιμή πώλησης δεν είναι ανακοινώσιμη αλλά ύστερα από αίτηση. Ο Harrison είχε σπίτια σε πολλά μέρη του κόσμου όπως η Αυστραλία και η Χαβάη, ενώ στο Οξφορντσάιρ διέθετε έπαυλη 18 εκατ. ευρώ, όπου ασχολείτο συνέχεια με την κηπουρική.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL GreekzNews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ