2012-12-09 00:42:02
Φωτογραφία για Αισιοδοξία για τη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων
Αισιοδοξία επικρατεί σχετικά με τη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων, καθώς οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν το σύνολο των ομολόγων τους... ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ικανοποιητικό είναι το ενδιαφέρον και από το εξωτερικό.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε σήμερα στις 7 το απόγευμα η προθεσμία υποβολής των προσφορών για τη συμμετοχή στη δημοπρασία των ελληνικών κρατικών ομολόγων και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις σήμερα, καθώς η διαδικασία καταμέτρησης απαιτεί αρκετές ώρες προκειμένου να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για τα ποσοστά συμμετοχής.

Από πλευράς πάντως ελληνικών τραπεζών η συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν καθολική. Με επίσημες ανακοινώσεις οι τράπεζες επιβεβαιώνουν ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους της Ελληνικής Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στις 3 Δεκεμβρίου 2012.

Όλες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, ΤΤ, καθώς και η Attica Bank ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Επίσης και οι μικρότερες ελληνικές τράπεζες συμμετέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς δημιουργώντας αισιοδοξία για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος


Είχαν προηγηθεί οι συνεδριάσεις των ΔΣ των τραπεζών για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων με το 100% των χαρτοφυλακίων που διαθέτουν ενώ οι τραπεζίτες ανέμεναν ως το πέρας της διαδικασίας για να διαπιστωθεί, αναλόγως με τη συμμετοχή των hedge funds, αν θα γίνει αποδεκτή η προσφορά στο σύνολό της ή θα «κρατήσουν» μέρος των τίτλων.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων αποτελεί έναν από του όρους που έθεσε το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι επιτυγχάνεται.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αλαλούμ με το «χαράτσι»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αλαλούμ με το «χαράτσι»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ