2012-12-09 08:05:00
Φωτογραφία για ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ (VIDEO)
Συνεχίζονται οι εκτιμήσεις για την ύπαρξη πλούσιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και την Νότια Κρήτη, την ώρα που οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την «Real News», ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του απόρρητη έκθεση τριών Ελλήνων επιστημόνων, βάσει της οποίας οι πιθανότητες ανεύρεσης εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων είναι κάτι παραπάνω από υψηλές: 80% είναι οι πιθανότητες ανεύρεσης κοιτασμάτων φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, ενώ το ίδιο ποσοστό πιθανοτήτων (80%) υπάρχει και στο Ιόνιο για κοιτάσματα πετρελαίου.

Εκ των συγγραφέων της έκθεσης, ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ κέρδη κάθε χρόνο για τη χώρα μας, ξεκινώντας από το 2020.

Παράλληλα, οι αναλύσεις των Ελλήνων επιστημόνων κάνουν λόγο για πιθανότητα ύπαρξης κοιτασμάτων ακόμη και 3,5 τρισ. κυβικών μέτρων αξίας από 1,3 έως 1,7 τρισ. δολαρίων, που θα αποφέρουν κέρδη στο ελληνικό δημόσιο ακόμη και 600 δισ. δολάρια, αλλά και θα ανοίξουν ταυτόχρονα έως και 500.000 νέες θέσεις εργασίας.


Οι έρευνες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και έχουν ολοκληρωθεί κατά 30%, ενώ μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία. Μέσα σε αυτό το φόντο, ακόμη ένα ερευνητικό πλοίο, το τρίτο, της Νορβηγικής εταιρείας που έχει αναλάβει τις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Ιόνιο και Κρήτη, κατέφθασε στη χώρα μας. Μέσα στις γιορτές τα τρία σκάφη θα φθάσουν στην νότια Κρήτη, ενώ έως τα τέλη του Φεβρουαρίου οι έρευνες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα ακολουθήσει η ανάλυση των στοιχείων, ενώ εντός του 2014 αναμένεται να μπει το πρώτο γεωτρύπανο.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ