2012-12-09 08:37:01
Φωτογραφία για Ξενάγηση στελεχών του ΚΕΠΒ και της 114 ΠΜ από τον Μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο σε μονές της Βοιωτίας
Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας: Η πολύπλευρη παρουσία της υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο

Μία μέρα δεν είναι αρκετή για να αντιληφθεί ένας πιστός πόσο κοντά μπορεί να έρθει στην Εκκλησία και στο έργο της. Αλλά στην δίνη που ζούμε είναι μία αρχή, ένα αποκούμπι. Και αυτή η ημέρα ήταν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012, όταν ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος ξενάγησε ο ίδιος τα στελέχη του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού, της 114 Πτέρυγας Μάχης και τις οικογένειές τους στις Ιερές Μονές της Βοιωτίας. Ακούραστος, αεικίνητος, ο εμπνευσμένος Πατέρας περιέγραψε με λόγο που μαγνήτιζε μεγάλους και μικρά παιδιά   το Θαύμα της Παναγίας της Σκριπούς, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Ορχομενό. Με σεμνότητα αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο της αναστήλωσης του Μετοχίου της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ στην Δαύλεια, ένα χώρο κόσμημα. Τα φωτισμένα πρόσωπα των κοριτσιών που πρόσφεραν τα διακονήματα στους επισκέπτες εύστοχα θα θεωρήσει κανείς ότι απεικόνιζαν το ίδιο το πρόσωπο του Ποιμενάρχου
. Αλλά και στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ, εκεί ψηλά στον Παρνασσό, στα 1000 μέτρα υψόμετρο, πώς να μην θαυμάσει κανείς την πίστη των μοναχών. Η φράση της Ηγουμένης «Για μάς το χιόνι είναι η ασφάλειά μας» έκανε όλους να καταλάβουν την δύναμη της ψυχής και της πίστης. Πώς να μην νοιώσεις ταπεινότητα όταν ο Σεβασμιότατος σου προσφέρει ο ίδιος τα κεράσματα Πώς να μην νοιώσεις δέος και συγκίνηση για την Ορθοδοξία όταν τα λόγια του γέροντα Γεωργίου, σε μεταφέρουν 1000 χρόνια πριν, όταν κτιζόταν η Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά. Πώς να μην οπλιστείς με δύναμη όταν ακούς για τις ασύλληπτες κακουχίες που υπέστησαν οι μοναχοί στα μαύρα χρόνια της τουρκοκρατίας. Πώς να μην θαυμάσεις τον Γέροντα που έχεις μπροστά σου που η ταπεινότητά του δεν θα σου μαρτυρήσει με τι κόπο και εμπόδια κατόρθωσε, ως ηγούμενος της Μονής επί έτη πολλά, να την αναδείξει σε όλο της το μεγαλείο.

Πώς να μην αγαλλιάσει η ψυχή σου όταν η φιλανθρωπία της Εκκλησίας μας παίρνει σάρκα και οστά στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Άγιος Βλάσιος».
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ