2012-12-09 10:37:02
Φωτογραφία για 12 ψυχούλες με αυτισμό τις κλωτσάνε στο δρόμο!
Αφήνουν χωρίς χρήματα τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων στη Ζίτσα... Βρεθήκαμε για λίγες ώρες κοντά σ' αυτούς τους χαριτωμένους ανθρώπους.

12 ψυχούλες με αυτισμό, τις κλωτσάνε, στην πράξη, στο δρόμο, αφήνοντας χωρίς χρήματα τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων στη Ζίτσα Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ανάλγητη ενέργεια. Η Στέγη "Ελένη Γύρα" στη Ζίτσα Ιωαννίνων, είναι μια φωτεινή ακτίνα για τα αυτιστικά άτομα,

που, δυστυχώς, τώρα πάει να σβήσει. Βρεθήκαμε για λίγες ώρες κοντά

σ' αυτούς τους χαριτωμένους ανθρώπους, και διαπιστώσαμε πόσο ευεργετικό είναι γι' αυτούς να εξακολουθήσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα η Στέγη. Όπως μας εξήγησε η επιστημονική διευθύντρια Μαργαρίτα Γκογκάκη, "στόχος της Στέγης πλην της φροντίδας, είναι να προσφέρει κατάλληλη δια βίου εκπαίδευση για την αξιοποίηση των ικανοτήτων και τη βελτίωση των δυνατοτήτων τους, κυρίως σε θέματα αυτοδιαχείρισης, επικοινωνίας και κοινωνικοποίοησης, καθώς και ελαχιστοποίησης προβληματικών συμπεριφορών"
. Το ειδικευμένο προσωπικό της Στέγης, 24 άτομα στο σύνολο, δίνει, πραγματικά, χωρίς να υπολογίζει χρόνο και κόπο, τον καλύτερο εαυτό του. Να σημειωθεί ότι η Στέγη δημιουργήθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και το παράρτημά της στα Ιωάννινα, αξιοποιώντας τις δωρεές του γιατρού Γεωργίου Γύρα στη μνήμη της πρώτης του συζύγου Ελένης, της Χριστιανικής Αδελφότητας "Η μάνα του Πωγωνίου" και της γαλλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης "Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας".

katoci.com, δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ