2012-12-09 13:02:58
Φωτογραφία για Κόντρες και αντιπαραθέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών...!!!
Οι κύριοι Στουρνάρας και Μαυραγάνης βρέθηκαν «απέναντι» στους χειρισμούς στο φορολογικό. 

Οι ανταλλαγές «πυρών» έγιναν μέσω διαρροών ανάμεσα στην οδό Νίκης που είναι το γραφείο του υπουργού Οικονομικών και στην... Καραγιώργη Σερβίας που βρίσκεται το γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών.

Αφορμή για τα αλληλοκαρφώματα κύκλων των δύο υπουργών ήταν οι διαρροές προτάσεων για το νέο φορολογικό, όπως η εισήγηση για πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου των παιδιών και η επιβολή συντελεστή 45% στα εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ.

Το γαϊτανάκι των λανθασμένων χειρισμών άρχισε πριν από μερικές ημέρες με την διαρροή της πρότασης για πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου των παιδιών. Στην ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ απέρριψαν ακαριαία την εισήγηση, ενώ κύκλοι της Ιπποκράτους αναφέραν ότι πρόκειται για «Ηρώδειος λογική», οι περισσότεροι αναγνώρισαν στην αναφορά αυτή τον ίδιο τον Πρόεδρο του κόμματος Ευ. Βενιζέλο.


Ο Πρωθυπουργός ανέλαβε να λύσει το πολιτικό πρόβλημα που προέκυψε ακριβώς την στιγμή που έχει έλθει η πρώτη ανάσα για την κυβέρνηση μετά την έγκριση της δόσης, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει Πέρα από τα λάθη των χειρισμών τις τελευταίες ημέρες, ορισμένοι παρατηρητές εντοπίζουν τη βαθύτερη αιτία των προβλημάτων στην έκβαση που είχαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα τους προηγούμενους μήνες.

Εκ των πραγμάτων ο υπουργός και υφυπουργός Οικονομικών καθώς επίσης και οι δύο σύμβουλοι του Γιάννη Στουρνάρα, ο θεσμικός, Πρόεδρος του ΣΟΕ, κ. Τσακλόγλου και ο στενός συνεργάτης του υπουργού κ. Καραβίτης δεν κατέστη δυνατόν να πείσουν την τρόικα να δεχθεί έστω ούτε ένα ευρώ ως έσοδα από φοροδιαφυγή.

Το ίδιο συνέβη με τις προτεινόμενες από την ελληνική πλευρά διαρθρωτικές περικοπές στο δημόσιο που έγιναν δεκτές από την τρόικα και αντικαταστάθηκαν από μεγαλύτερες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Αντίστοιχα στον τομέα των εσόδων, η μνημονική υποχρέωση που έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση ήταν η είσπραξη επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ από φόρους το 2013 (παρά τη βαθιά ύφεση) γιατί η τριμερής δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή.

Πηγή / ΤΟ ΒΗΜΑ 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ