2012-12-09 14:36:28
Φωτογραφία για Απίστευτο: Κύκλοι που ενοχλούνται από τη βελτίωση των Ε-Τ σχέσεων, καταγγέλουν τον ειρηνικό διάπλου της τουρκικής κορβέτας στο Σούνιο
του Σάββα Καλεντερίδη

Σύμφωνα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατήγγειλλε του "κύκλους" που ενοχλούνται από την πορεία βελτίωσης των Ε-Τ σχέσεων και προβαίνουν σε ενέργειες του τύπου της παρουσίασης του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν.

Το γεγονός δε της ανοιχτής καταδίκης της εκδήλωσης από τον κ. Αβραμόπολο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Έλληνας

υπουργός στην ουσία συναίνεσε με τη στοχοποίηση του εκδοτικού οίκου ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ και του γράφοντός από τον Τούρκο ομόλογό του, μας δίνει το δικαίωμα ότι ο επόμενος που θα στοχοποιηθεί θα είναι ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος με την ανακοίνωση που ακολουθεί -σύμφωνα πάντα με την τουρκο-λογική- εξάπτει τα πνεύματα των "κύκλων" που ενοχλούνται από την πορεία βελτίωσης των Ε-Τ σχέσεων, που, εν προκειμένω, περνάει ΣΥΡΙΖΑ από το Σούνιο.


Άντε και στο Φάληρο, κοντά στη μαρίνα που πήρε τουρκική εταιρεία, καρντάσια.

Aκολουθεί η ανακοίνωση του Ελληνικού ΓΕΕΘΑ:

ΠΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΟΡΒΕΤΑΣ

Η τουρκική κορβέτα “BΕΥΚΟΖ”, εξερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε την 08 Δεκεμβρίου (16:10) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Εύβοιας – Άνδρου και κινούμενη μεταξύ Κέας – Κύθνου, εξήλθε την 08 Δεκεμβρίου (19:32) ΝΔ Κύθνου. Στη συνέχεια κινήθηκε σε Διεθνή Ύδατα Δυτικά Μήλου, Βόρεια Κρήτης και την 09 Δεκεμβρίου με Ανατολική πορεία απομακρύνθηκε Ανατολικά Κρήτης.

Πλοίο και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ