2012-03-25 00:15:04
Φωτογραφία για J.V. Overtveldt: To τέλος του ευρώ και οι κρυφές προθέσεις της Γερμανίας
O Βέλγος οικονομολόγος Johan Van Overtveldt ήρθε στην Αθήνα πριν από μερικές μέρες για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Το τέλος του ευρώ: Το αβέβαιο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ο ίδιος είναι αρχισυντάκτης και γενικός διευθυντής του "Trends" (Τάσεις), ενός κορυφαίου εβδομαδιαίου επιχειρηματικού και οικονομικού περιοδικού του Βελγίου.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο koutipandoras.gr μιλά μεταξύ άλλων για ένα πιθανό σενάριο, σύμφωνα με τον ίδιο, και μια παρασκηνιακή κουβέντα που γίνεται χαμηλόφωνα στους κόλπους της Budesbank για το συμφέρον της Γερμανίας να αποχωρήσει από το ευρώ αν η κρίση βαθύνει και χρειαστούν χρήματα για να διασωθούν μεγαλύτερες οικονομίες από αυτήν της Ελλάδας!

Υποστηρίζει επιπλέον ότι είναι πολύ λογικό η Ελλάδα να αποχωρήσει με δική της πρωτοβουλία από την Ε.Ε. και να τυπώσει δικό της νόμισμα, προκειμένου να μπορεί να το υποτιμήσει και να βγει από την ύφεση που την έχουν καταδικάσει τα μνημόνια.


Αναφέρεται επίσης στο πώς βλέπουν οι Ευρωπαίοι πολίτες τους Έλληνες πολιτικούς: πολύ διεφθαρμένους. Δεν συμφωνεί ότι υπάρχει η εικόνα στην Ευρώπη ότι οι Έλληνες ζουν εις βάρος των Ευρωπαίων και υποστηρίζει ότι οι λαοί της Ευρώπης έχουν συνείδηση ότι πρόκειται για μια σοβαρή ευρωπαϊκή οικονομική κρίση.

Στη συνέντευξή του, ο Johan Van Overtveldt κάνει μια εκτενή αναφορά στις ΗΠΑ όπου εκεί η νομισματική ένωση προέκυψε λόγω της πολιτικής ένωσης και όχι το αντίστροφο που προσπάθησαν να κάνουν οι Ευρωπαίοι και απέτυχαν. Μιλά για την περίπτωση του χρέους της Καλιφόρνια και πώς την αντιμετωπίζει το ομοσπονδιακό κράτος.

Στο τέλος επισημαίνει τη γαλλογερμανική σύγκρουση που υποβόσκει στην Ε.Ε. και η οποία μπορεί να σημάνει και το τέλος της Ένωσης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ