2012-12-09 18:04:03
Φωτογραφία για Ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο
H «Αλληλεγγύη για όλους» παίρνει την πρωτοβουλία οργάνωσης πανελλαδικής καμπάνιας «ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο» και απευθύνει έκκληση στους ελαιοπαραγωγούς και τα ελαιοτριβεία να συμμετάσχουν.

Πρόκειται για μια συλλογικότητα που επιδιώκει να διευκολύνει τις υπάρχουσες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα (κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, συλλογή τροφίμων και κοινωνικά παντοπωλεία, χωρίς μεσάζοντες, υποστηρικτικά μαθήματα κ.λπ.) καταγράφοντας όλα τα εγχειρήματα και ανταλλάσσοντας εμπειρίες και «τεχνογνωσία». Επίσης επιχειρεί να ενισχύσει όλα τα υπάρχοντα εγχειρήματα με κάθε δυνατό τρόπο (εφοδιασμό με υλικά και ανθρώπους, οικονομική στήριξη, αλληλοκάλυψη αναγκών κ.λπ.).

"Η ανταπόκριση των ανθρώπων από όλα τα σημεία της Ελλάδας ήταν συγκινητική. Ήδη διανέμονται μπουκάλια σε Χανιά, Ρέθυμνο, Λακωνία, Μεσσηνία και άλλους νομούς, μέσα από τις δομές αλληλεγγύης της κάθε περιοχής. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι τελικά η κοινωνία μας διαθέτει και υγιή κύτταρα, διότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πρόθυμοι να προσφέρουν, άρα η ελπίδα δε χάθηκε. Υπάρχουν έξω 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι οποίοι, όπως διαπιστώνουμε, προσφέρουν στους συνανθρώπους τους από το υστέρημά τους.


Εμείς λοιπόν σαν συλλογική οργάνωση στηρίζουμε την αλληλέγγυα οικονομία και το ηθικό εμπόριο της Ελλάδας. Είμαστε ανοιχτοί σε καθέναν και καθεμία που εμπνέεται από το τρίπτυχο αλληλεγγύη – αντίσταση – αυτοοργάνωση. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε", δήλωσε στο metrogreece.gr ο κύριος Κώστας Βενιώτης, μέλος της Αλληλεγγύης για όλους.

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ