2012-12-10 00:49:03
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ (2-2)
Σε έναν αγώνα που πρέπει να προβληματίσει τους πάντες στο λιμάνι, όχι για την ισοπαλία, αλλά για την νοοτροπία της ομάδας ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Το θέμα δεν είναι ούτε το +19, ούτε το +16 (που τώτα είμαστε). Το θέμα είναι ότι ΟΛΟΙ γνώριζαν ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού, πέρα από το 4ο αστέρι ήθελε τη νίκη σε αυτό τον αγώνα. 

Λάθη έγιναν πολλά, αλλά το μεγαλύτερο είναι η νοοτροπία και η... φαεινή ιδεά ο Ολυμπιακός να δώσει χώρο στο β' ημίχρονο για να χτυπήσει στην κόντρα, λες και κανείς δεν έβλεπε ότι μόλις τους πίεζες λίγο ψηλά έχαναν τ'αυγά και τα πασχάλια. 

Ας δούμε τι έκανε ο κάθε παίκτης μας ξεχωριστά... 

Κάρολ: Το γκολ του Μαυρία το δέχθηκε στη "δική του" γωνία, αλλά και έχει τη μικρότερη ευθύνη στη συγκεκριμένη φάση. Στο β' ημίχρονο είχε δύο σωτήριες επεμβάσεις στο 64' σε σουτ του Χριστοδουλόπουλου και στο 87' στο πλασέ του Πετρόπουλου. Δεν φέρει καμία ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε από τον Τοτσέ.


Τοροσίδης: Περιόρισε τον Χριστοδουλόπουλο ενώ στην αρχή του αγώνα έκοψε μία επικίνδυνη κόντρα του Παναθηναϊκού. Ανέβηκε αρκετές φορές, έβγαλε κάποιες καλές σέντρες και μέχρι εκεί. Η βοήθειά του ήταν κυρίως στον ανασταλτικό τομέα, ενώ είχε και μία ακίνδυνη κεφαλιά στα χέρια του Καρνέζη.  

Σιόβας: Έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη στο γκολ του Μαυρία, αφού... κοιτούσε τη μπάλα να περνάει από μπροστά του στη σέντρα του Σπυρόπουλου. Κακός και στο ψηλό παιχνίδι που θα έπρεπε να είναι το δυνατό του σημείο, αφού έχασε πολλές εναέριες μονομαχίες.  Σε κανένα σημείο του αγώνα δε μπόρεσε να εμπνέει σιγουριά. Τραυματίστηκε λίγο πριν το τέλος και αντικαταστάθηκε από τον Κοντρέρας. 

Μανωλάς: Θετικός γενικά στο ματς και κάλυψε αρκετά λάθη των Σιόβα και Χολέμπας. Ίσως θα μπορούσε να αντιδράσει πιο έγκαιρα στη φάση της ισοφάρισης από τον Τοτσέ, παρόλο που αιφνιδιάστηκε από τη γκέλα του Χολέμπας Χολέμπας: Ένα αγώνα έλειψε (με Άρσεναλ) και επέστρεψε... αγνώριστος! Εξίσου μεγάλη ευθύνη στο γκολ του Μαυρία με τον Σιόβα, αφού έχασε τον παίκτη του Παναθηναϊκού, ενώ πούλησε φθηνά πολλές φορές τη μπάλα. Ευθύνη και στο δεύτερο γκολ, αφού πήγε... χαλαρά στη μπάλα, με αποτέλεσμα να μη του "βγει" η υπερένταση όταν αποφάσισε να... γκαζώσει για να καλύψει το χαλαρό ξεκίνημα στη φάση, με αποτέλεσμα ο  Μαυρίας να τροφοδοτήσει τον Τοτσέ που έκανε το 2-2. Για επιθετική βοήθεια, ούτε συζήτηση και με μία λέξη ήταν περισσότερο και από ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ σήμερα... 

Μοδέστο: Η έλλειψη ταχύτητας είναι το μεγαλύτεορ μειονέκτημα του Μοδέστο και το γνωρίζουμε όλοι. Έχασε σε πολλές φάσεις τον γρήγορο Ζέκα και γενικά ήταν κάτω από μέτριος. Άρχισε καλά το β' ημίχρονο, αλλά γρήγορα... επανέφερε σε μέτρια επίπεδα την απόδοσή του, με αποτέλεσμα ν'αντικατασταθεί σωστά από τον Γκρέκο στο 76', αφού έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις. 

Κλείσε ραντεβού στο doctoranytime.gr με το γιατρό της επιλογής σου, δωρεάν! Πάτησε εδώ    και κάνε LIKE στο Facebook!

Μανιάτης: Ξεκίνησε τη φάση της ισοφάρισης με την κάθετη μπαλιά στον Αμπντούν και ο Αλγερινός με τη σειρά του έβγαλε την ασίστ στον σκόρερ Τζιμπούρ. Μαχητικός στο χώρο του κέντρου, κέρδισε τις περισσότερες μάχες, αλλά δεν είχε την κατάλληλη συμπαράσταση από τον Μοδέστο.Σε γενικές γραμμές ήταν θετική η παρουσία του.

Ιμπαγάσα: Με την ποιότητά του ξεχώριζε σα "τη μύγα μέσ'το γάλα" , ειδικά όσο άντεχαν τα πόδια του. Ήταν άψογος οργανωτικά, ενώ προσπάθησε να βοηθήσει και στον ανασταλτικό τομέα. Το αρνητικό ήταν ότι κουράστηκε γρήγορα και έδωσε τη θέση του στον Μασάντο μόλις στο 63'... 

Φουστέρ: Οι τελευταίες χαμένες ευκαιρίες (ειδικά στη Τούμπα) δείχνουν να τον έχουν επηρεάσει. Έσωσε βέβαια ένα γκολ αφού έδιωξε τη μπάλα με το στήθος στο 24' λίγο πριν περάσει τη γραμμή, αλλά όπως... συνηθίζει τελευταία έχασε τεράστια ευκαιρία στο 27' όταν μετά από εκπληκτική μπαλιά του Ιμπαγάσα και ενώ βγήκε τετ α τετ (λίγο πλάγια) με τον Καρνέζη, έδειχνε να μην ξέρει τι να κάνει τη μπάλα, με αποτέλεσμα να κάνει κάτι ενδιάμεσα από σουτ και (άστοχη) σέντρα προς τους επερχόμενους Τζιμπούρ και Αμπντούν. Στα συν του, το εκπληκτικό κόρνερ που ο Τζιμπούρ έκανε το 1-2, αφού έστειλε τη μπάλα στον Αλγερινό συστημένη, ενώ κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν προσπάθησε. Απλά, όπως στα περισσότερα τελευταία παιχνίδια, έτσι και σήμερα, δε του "βγήκαν" πολλές φάσεις...

Αμπντούν: Πρόσθεσε ακόμα μία ασίστ στο ενεργητικό του στη φάση του πρώτου γκολ του Τζιμπούρ, ήταν μακράν ο πιο φιλότιμος παίκτης του Ολυμπιακού σήμερα, με ατελείωτο τρέξιμο και πολύ πάθος. Διαρκείς κίνδυνος για την άμυνα του Παναθηναϊκού, ταλαιπώρησε όσο... λίγοι τους αμυντικούς των πρασίνων, ενώ αρκετές φορές γύρισε να βοηθήσει και ανασταλτικά. 

Τζιμπούρ: Εκτελεστής με όλη τη σημασία της λέξης. Ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις του Ολυμπιακού, ενώ βοήθησε περισσότερο και ανασταλτικά, σε σχέση με άλλους αγώνες. Αν αντιδρούσε ταχύτερα, σε 2-3 περιπτώσεις, ίσως έφτανε και το χατ-τρικ σήμερα. 

Μασάντο: Αυτό που μας έμεινε από τον αντικαταστάτη του Ιμπαγάσα στο 63' , είναι η πολύ καλή του προσπάθεια στο 77' και η μπαλιά που έβγαλε στον Φουστέρ, που δυστυχώς δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Είχε καλές και κακές στιγμές. Προσπάθησε να.. μαζέψει το παιχνίδι του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά που είχε γίνει ο αγώνας... ροντέο! 

Γκρέκο: Μπήκε στη θέση του Μοδέστο στο 76' και θα τον θυμόμαστε για το (παραλίγο) τραγικό λάθος που έκανε στο 87' και λίγο έλειψε ο Πετρόπουλος να κάνει το 3-2. Δε φάνηκε καθόλου. 

Κοντρέρας: Αντικατέστησε τον τραυματία Σιόβα στο 90 και δε μπορεί να κριθεί'.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ