2012-03-25 01:57:04
Φωτογραφία για Ο Χριστόφιας, η Noble Εnergy και οι αφόρητες πιέσεις
Η άλλοτε πανίσχυρη υπουργός εμπορίου βιομηχανίας και τουρισμού της Κύπρου κυρία Πραξούλα Αντωνιάδου είναι παρελθόν για την κυπριακή κυβέρνηση.Ο πρόεδρος της Μεγαλόνησου κ. Χριστόφιας την απομάκρυνε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς κάνεις να γνωρίζει τους ακριβείς λόγους. Χωρίς να υπάρχει μια επίσημη απάντηση.

Η ίδια με επιστολή της που δημοσιεύθηκε στα πρωτοσέλιδα των χθεσινών κυπριακών εφημερίδων κάνει λόγο για : « διορισμένους εκτελεστές που έχουν τη δική τους ατζέντα»!

Υπενθυμίζουμε ότι η πρώην υπουργός ήταν αυτή που επίσπευσε τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην Κύπρο για φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Επιτήρησε επιτυχώς και χωρίς προβλήματα την όλη διαδικασία που οδήγησε στην ανακάλυψη των κοιτασμάτων του φυσικού αέριου.

Άνοιξε το δεύτερο γύρο αδειοδότησης με αναθεωρημένο, ενισχυμένο συμβόλαιο επιβάλλοντας διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες. Όργωσε την Ευρώπη προκειμένου να προβάλλει τα δίκαια και τις προοπτικές της Κύπρου.


Στην επιστολή της, η κ. Αντωνίαδου καταγγέλλει τον πρόεδρο Χριστόφια υπογραμμίζοντας ότι : « Όταν Κάποιοι έχουν την εντιμότητα και την τόλμη να θέσουν τα συμφέροντα του τόπου πάνω από εκείνα του συστήματος εκτελούνται με συνοπτικές διαδικασίες. Και τίθενται τα ερωτήματα : Ποιο είναι το σύστημα ; Τι συμφέροντα εξυπηρετεί; Πόσες δολοφονίες μπορεί ακόμη να Κάνει;»

Ποιο είναι το παρασκήνιο ;

Η αμερικανική εταιρία Νoble , η οποία και έχει αναλάβει τις γεωτρήσεις στην Κύπρο, είχε ζητήσει από την κυπριακή κυβέρνηση την άδεια κατασκευής τερματικού σταθμού φυσικού αέριου σε περιοχή της Κύπρου, μέσω του οποίου θα τροφοδοτούσε και την αντίστοιχη κυπριακή ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας ενδιαφέρονταν να δώσει την άδεια κατασκευής τερματικού σταθμούς στους Γάλλους. Βέβαια οι αντιδράσεις από τους Αμερικανούς ήταν μεγάλες .

Έτσι η κ. Αντωνιάδου καθυστερούσε να δώσει την άδεια στους Γάλλους ,αλλά με αυτό το τρόπο δεν μπορούσε να ικανοποιήσει και το αίτημα της αμερικανικής εταιρίας.

Εκεί τα πράγματα κάπου «βραχυκύκλωσαν» και από ότι λέγεται ο πρόεδρος Χριστόφιας δέχθηκε μεγάλες πιέσεις προκειμένου να την απομακρύνει ώστε να μπορέσει να μπει κάποιος άλλος στη θέση της για να υλοποιεί ταχύτερα αυτές τις σημαντικές υποθέσεις.

Σημειώνουμε ότι δεν είναι μόνο ο αποθηκευτικός χώρος της Noble, αλλά εκκρεμεί και η άδεια για γκολφ στη Κύπρο και η εγκατάσταση μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου , προγράμματα θα υλοποιήσουν ξένες εταιρίες διαφορετικών συμφερόντων. Όπως καταλαβαίνει κανείς τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια .

«Και φυσικά ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν θα μπορούσε να ανεχθεί μια ενοχλητική υπουργό που έχει άποψη , είναι δυναμική και δεν υλοποιεί τα προστάγματα του», αναφέρουν οι αντίπαλοι του.

Βέβαια οι ευρωπαίοι που δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε τους Έλληνες , ούτε τους Κύπριους αναρωτιούνται : « Πώς είναι δυνατόν μια χώρα που αναλαμβάνει την προεδρία της ευρωπαϊκής ένωσης σε τρεις μήνες να αποκεφαλίζει την υπουργό με το πιο πλούσιο χαρτοφυλάκιο;»

Στην Ελλάδα και την Κύπρο όλα αυτά μπορούν να γίνουν με καταπληκτική άνεση , είναι η απάντηση...
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ