2012-12-10 09:11:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Η κρίση καταργεί το σχολικό χαρτζιλίκι - Έρχεται βροχή λουκέτων στα κυλικεία των σχολείων
Σύμπτωμα και αυτό της βαριάς οικονομικής κρίσης. Ακόμα και το… κουλούρι στο σχολείο κόβουν για τα παιδιά τους πολλοί γονείς στην Πάτρα με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί θεαματικά ο τζίρος των σχολικών κυλικείων.

Μισθωτής κυλικείου σε Δημοτικό Σχολείο στο Ανατολικό Διαμέρισμα της Πάτρας αναφέρει ότι παρά τις μειώσεις στις τιμές των πωλούμενων ειδών που επεβλήθησαν από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου στην αρχή της σχολικής χρονιάς ο τζίρος έχει υποχωρήσει ακόμα και κατά 50%.

«Την ίδια στιγμή τα έξοδα είναι ανελαστικά και τα μισθώματα δυσανάλογα υψηλά», πρόσθεσε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι «πράγματι υπάρχουν πολλές οικογένειες που έχουν κόψει το σχολικό χαρτζιλίκι από τα παιδιά τους και τα προμηθεύουν με είδη από το σπίτι ώστε να μην μένουν νηστικά έως το τέλος του ωραρίου».

Πιθανόν είναι αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων να μπει λουκέτο σε πολλά σχολικά κυλικεία της Πάτρας καθώς οι μισθωτές αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους
. Πάντως, για το θέμα των μισθωμάτων αναμένεται παρέμβαση από την κυβέρνηση καθώς η Κεντρική Ένωση Δήμων και ο Πρόεδρος της Κώστας Ασκούνης, όπως αναφέρουν πληροφορίες έχει στείλει έγγραφο στο υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να συμπεριληφθεί σε σχέδιο νόμου διάταξη με την οποία θα μπορούν να μειώνονται τα μισθώματα και για τα σχολικά κυλικεία, όπως ισχύει και για τα άλλα ακίνητα των Δήμων.

Μάλιστα, αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε ληφθεί και από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών το οποίο σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ είχε αναφέρει ότι «παρακαλούμε να συστήσετε, στους Δήμους, μέσω των σχολικών επιτροπών, όπου αυτό δεν έχει γίνει, να εξετάσουν μειώσεις μισθωμάτων, ιδιαιτέρως αυτών, που διαμορφώθηκαν, εν αγνοία των νέων δεδομένων, δηλαδή μισθώσεις παλαιότερες του ενός χρόνου και παλαιότερες της νέας αγορανομικής διάταξης της 30ης Αυγούστου 2012. Η παρέμβασή μας αυτή γίνεται, με το σκεπτικό να μειωθούν, στο ελάχιστο οι παραβατικές ενέργειες των κυλικειαρχών, που χρησιμοποιούν την κρίση και όχι μόνο, για δικαιολόγηση παραβατικών ενεργειών τους».

Οι ανώτατες τιμές των πωλούμενων ειδών, όταν αυτά διατίθενται από τις επιχειρήσεις (κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες κ.λ.π) που δραστηριοποιούνται εντός των Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, ημερήσιων και νυχτερινών), έχουν καθοριστεί από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου ως εξής:

1 Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό, με τυρί (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, μαργαρίνης και άλλων) 1,00 ευρώ

2 Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό με τυρί και γαλοπούλα (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, μαργαρίνης και άλλων) 1,25

3 Απλό αρτοσκεύασμα (σουσαμένιο κουλούρι) σε ατομική συσκευασία 50 γραμμαρίων τουλάχιστον.0,40

4 Τυρόπιτα—σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι βάρους 180 γραμμαρίων τουλάχιστον, ανά τεμάχιο 1,00

5 Εμφιαλωμένο νερό των 500 ML 0,35

6 Φυσικοί χυμοί φρούτων με 100% χυμό (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) σε ατομική συσκευασία 330 ML τουλάχιστον 0,9

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ