2012-12-10 10:12:33
Φωτογραφία για Χαμηλές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα
Ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα. 

Στη Φλώρινα ο υδράργυρος έπεσε το πρωί στους - 5 βαθμούς Κελσίου. Mε απόφαση της δημοτικής αρχής δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

«Ήλιος με δόντια» από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 8 το πρωί η θερμοκρασία έπεσε στους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Προβλήματα κυκλοφορίας παρουσιάστηκαν το πρωί στην Περιφερειακή οδό, στο ύψος του κόμβου Νεαπόλεως, στο ρεύμα προς δυτικά, όπου σχηματίστηκε πάγος στο οδόστρωμα. Σημειώθηκαν μικροατυχήματα, ενώ η Τροχαία έκλεισε στο σημείο αυτό για περίπου μία ώρα τις δύο από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές αυτοκινήτων.

Ηλιοφάνεια και τσουχτερό κρύο επικρατούν στην Κεντρική Μακεδονία, όπου η θερμοκρασία θα παραμείνει όλη τη μέρα σε μονοψήφιους αριθμούς. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στη Δυτική Μακεδονία, όπου το πρωί οι θερμοκρασίες στην Καστοριά ήταν στους -4.


Νεφώσεις επικρατούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου σε κάποιες περιοχές θα εκδηλωθούν στη διάρκεια της ημέρας βροχοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία στη μέγιστη τιμή του θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου (Κομοτηνή).

Εξαιτίας των χιονοπτώσεων των τελευταίων 24ώρων και των συνθηκών παγετού, απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετά σημεία του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Αλυσίδες, χρειάζονται, σύμφωνα με την Τροχαία, τα οχήματα που κινούνται στους επαρχιακούς δρόμους Καστοριάς- Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), Καστοριάς - Διποτομιάς και Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής. Το ίδιο ισχύει για τους οδηγούς που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των Γρεβενών (προς Σαμαρίνα, Περιβόλι και το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας).

Στην Κεντρική Μακεδονία, απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες για όσους οδηγούς κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, Τρία - Πέντε Πηγάδια και Σελίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ