2012-12-10 10:10:09
Φωτογραφία για H Xρυσή Αυγή έβαλε την Ελλάδα στο στόχαστρο της Ευρώπης
Επισκέψεις σε κέντρα κράτησης αλλοδαπών, φυλακές και κρατητήρια για τα οποία έχουν υποβληθεί πολλές καταγγελίες θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μουϊζνιεκς, από σήμερα ως την ερχόμενη Πέμπτη. Ο Επίτροπος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στη χώρα μας προκειμένου να ελέγξει σωρεία καταγγελιών για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και χρήση βίας κατά μεταναστών.

Ο Νίλς Μουϊζνιεκς θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και θα συζητήσουν το θέμα της μεταχείρισης των μεταναστών από την ελληνική αστυνομία ενώ θα διερευνήσουν πιθανές σχέσεις της ελληνικής αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή.

Ο Επίτροπος αναμένεται να έχει επαφές με αντιρατσιστικές οργανώσεις, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για την άνοδο της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα και τις παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και είναι ήδη ενήμερος τόσο για τα αυξημένα κρούσματα ρατσιστικής βίας εκ μέρους των βουλευτών και των οπαδών της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα όσο και για τα περιστατικά απάνθρωπης βίας που έχει ασκηθεί από όργανα της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών και κρατουμένων μεταναστών.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Επίτροπος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος και για τις συνεχιζόμενες διώξεις των τσιγγάνων από τους καταυλισμούς τους καθώς και για το γεγονός ότι τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν ρατσιστική βία και διακρίσεις στα ελληνικά σχολεία.

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

Για το θέμα αυτό έβγαλε ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή:

«Η ελληνική κοινωνία ασφυκτιά από την εγκληματική δράση συμμοριών αλλοδαπών, από αλβανούς και γεωργιανούς ληστές με καλάσνικοφ, από αφγανούς που δολοφονούν εν ψυχρώ με μαχαίρια και το κράτος τους αφήνει ελεύθερους. Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει στη χώρα μας είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων. Αν δεν σκοπεύει να αντιμετωπίσει αυτό το μείζον εθνικό και ανθρωπιστικό ζήτημα ο ευρωπαίος επίτροπος, τότε για εμάς είναι ανεπιθύμητος».

Επεισόδια ανά την Ελλάδα

Εν τω μεταξύ επεισόδια ανά την Ελλάδα εξακολουθεί να προκαλεί η Χρυσή Αυγή με την ευκαιρία εγκαινίων νέων γραφείων της στην περιφέρεια. Τα επεισόδια σημειώθηκαν αυτή τη φορά στην Κομοτηνή, αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το thrakitoday διαδηλωτές και μέλη της Χρυσής Αυγής αντάλλαξαν ύβρεις και τα αίματα άναψαν με αποτέλεσμα να ακολούθησαν οδομαχίες.

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών μια νεαρή φοιτήτρια τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ τα μέλη της Χρυσής Αυγής φώναξαν συνθήματα κατά της Τουρκίας και των μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής.

Εγκαίνια σε Ξάνθη-Κομοτηνή

Από νωρίς το απόγευμα διαδηλωτές και αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στην Κομοτηνή, πολλοί εκ των οποίων πριν είχαν παραστεί και στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη, πραγματοποιώντας μεγάλη αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της πόλης. Η πορεία των αντιεξουσιαστών ήρθε σε επαφή με τα μέλη της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια, όπως έγινε και σε άλλες επαρχιακές πόλεις όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να εκτονώσουν την κατάσταση.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν και αυτά με τη σειρά τους πορεία στο κέντρο της Κομοτηνής προς το Τουρκικό Προξενείο κινούμενοι μέσα από συνοικίες μουσουλμάνων και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ