2012-12-10 11:11:03
Φωτογραφία για Πορεία στο κέντρο του Οσλο με σύνθημα «η ΕΕ δεν αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης»
Περίπου χίλια μέλη αριστερών οργανώσεων και οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πραγματοποίησαν την Κυριακή πορεία στο Οσλο διαμαρτυρόμενοι κατά της απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περίπου 50 οργανώσεις είχαν ζητήσει την πραγματοποίηση της πορείας αυτής την παραμονή της απονομής του βραβείου, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ είναι αντιδημοκρατική και συντηρεί έναν μεγάλο στρατό μολονότι οι λαοί της υποφέρουν από την οικονομική κρίση «Ο Αλφρεντ Νομπέλ είχε πει ότι το βραβείο θα πρέπει να δίνεται σε αυτούς που εργάστηκαν για τον αφοπλισμό», δήλωσε η 70χρονη Έλσα-Μπριτ Ένγκερ, εκπρόσωπος των «Γιαγιάδων για την Ειρήνη». «Η Ε.Ε. δεν το κάνει αυτό. Είναι μία από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές όπλων στον κόσμο», σημείωσε.

Την άποψη ότι η Ε.Ε. δεν αξίζει το βραβείο αυτό έχουν εκφράσει επίσης άνθρωποι που τιμήθηκαν στο παρελθόν με το Νόμπελ Ειρήνης: ο Ντέσμοντ Τούτου, ο Αδόλφο Πέρες Εσκιβέλ και η Μέιριντ Μαγκουάιρ.

Η επιτροπή που απονέμει τα βραβεία Νόμπελ στο Οσλο αποφάσισε να δώσει το φετεινό βραβείο στην ΕΕ επειδή ένωσε την ήπειρο έπειτα από δύο παγκόσμιους πολέμους και για να της δώσει μια ώθηση την ώρα που προσπαθεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ