2012-12-10 11:11:02
Φωτογραφία για «Η Βαυαρία μας κατανοεί και μας στηρίζει»
Σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας και Πρόεδρο των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος έκανε λόγο για «ανοιχτή και φιλική συνομιλία». «Μεγάλο στοίχημα» τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, χαρακτήρισε ο κ. Σαμαράς την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, καθώς, όπως είπε, «αυτή η ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα, θα αποδείξει ότι η Ευρώπη στάθηκε στα δύσκολα με σωφροσύνη και αλληλεγγύη».

Ο Πρωθυπουργός διαπίστωσε, όπως ανέφερε, στην βαυαρική πλευρά «κατανόηση, αντίληψη της πραγματικότητας και αποδεδειγμένη διάθεση να υποστηριχθεί η Ελλάδα στην πορεία της». Ανέλυσε δε στους συνομιλητές του «τις τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης» για έξοδο από την κρίση και τόνισε την αποφασιστικότητα της χώρας, με την βοήθεια και των εταίρων της, να γίνει πιο ανταγωνιστική και να κατευθύνει την οικονομία της περισσότερο εξαγωγικά, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και οι Έλληνες να αισθανθούν ότι οι θυσίες τους δεν πανε χαμένες. Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν συγκεκριμένοι τομείς στους οποίους θα αναπτυχθεί συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.


Όπως αναφέρει το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ο κ. Ζεεχόφερ έκανε λόγο για ένα «νέο κεφάλαιο στην ελληνοβαυαρική συνεργασία», ενώ πρόσθεσε ότι η συνάντηση εγινε σε ανθρώπινη και φιλική βάση και «με το βλέμμα στο μέλλον». Δήλωσε ότι όσα είπε η ελληνική πλευρά ήταν πολύ πειστικά και πρόσθεσε ότι «τα βήματα έχουν ξεκινήσει και για αυτό στηρίζουμε ως βαυαρική κυβέρνηση την Ελλάδα σε αυτό τον δρόμο».

Εξέφρασε δε τον σεβασμό του για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να αλλάξει η σημερινή δύσκολη κατάσταση. «Έχω εκφράσει τον σεβασμό μου για τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης σε αυτή την δύσκολη περίοδο, με την μείωση του ΑΕΠ, την υψηλή νεανική και γενική ανεργία, αλλά και για τις μεταρρυθμιστικής προσπάθειες της κυβέρνησης», δήλωσε ο Βαυαρός Πρωθυπουργός και ερωτηθείς εάν έχει αναθεωρήσει παλαιότερες δηλώσεις του περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επισήμανε: «Δεν χρειάζεται να αναθεωρήσω τίποτα. Όταν η Ελλάδα είναι σε έναν καλό δρόμο, όσο δύσκολος και να είναι, έχω πει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα θεμελιώδες πρόγραμμα για μεταρρυθμίσεις και λιτότητα. Αυτό πιστεύω είναι απαραίτητο για την υπέρβαση της κρίσης. Τώρα προστίθεται και μια πολιτική για ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη και για αυτό έχουμε τώρα μια κατάσταση στην οποία μπορούμε να συνεργαστούμε πολύ καλά. Και οι δυο μας κοιτάξαμε μόνο στο μέλλον. Αλλά με το να κοιτούν στο παρελθόν, οι άνθρωποι δεν κερδίζουν τίποτα».

Εξέφρασε, τέλος, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς του μίλησε όχι για λόγια, αλλά για πράξεις. «Είμαστε σε αυτό στην ίδια γραμμή», σημείωσε.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Ζεεχόφερ, ο κ. Σαμαράς του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα και εκείνος την αποδέχθηκε. Δήλωσε δε ότι θα επιλέξει την καλύτερη εποχή, γύρω στον Μάιο του 2013, για να απαντήσει ο Πρωθυπουργός ότι κατόπιν ο ίδιος θα ξαναέρθει στην Βαυαρία για το Oktoberfest , την μεγάλη γιορτή της μπίρας, το φθινόπωρο. Αναφερόμενος στα κοινά σημεία Ελλάδας και Βαυαρίας, ο Βαυαρός πολιτικός μίλησε και για τα γαλανόλευκα χρώματα των δύο σημαιών.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ