2012-12-10 13:22:05
Φωτογραφία για Στο στόχαστρο της Χ. Α οι μουσουλμάνοι της Θράκης
Σε νέα προκλητική επίδειξη δύναμης προέβη η Χρυσή Αυγή, με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, στοχοποιώντας αυτή τη φορά την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Μέλη του ξενοφοβικού κόμματος, με επικεφαλής επτά βουλευτές, πραγματοποίησαν πορεία κατά των μουσουλμάνων πολιτών στην Κομοτηνή, ενώ το βράδυ του Σαββάτου συγκρούστηκαν με μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία φοιτήτρια.

Στις ομιλίες τους, χαρακτήρισαν τους μουσουλμάνους της Θράκης «μούλους» και «μογγόλους», ενώ σύμφωνα με το "Έθνος", προπηλάκισαν δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας της Κομοτηνής, εμποδίζοντάς την να αποχωρήσει αν δεν τους έδειχνε τις φωτογραφίες που τράβηξε.

Ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος κάλεσε «όσους νιώθουν Έλληνες να μείνουν, οι υπόλοιποι να φύγουν προς Ανατολάς» και σημείωσε ότι «εμείς πάντα κοιτάμε προς την Αγιά Σοφιά και την Κωνσταντινούπολη».


Ο βουλευτής Γιάννης Λαγός είπε, από την πλευρά του, ότι «η Χρυσή Αυγή δεν καταλαβαίνει τίποτα. Αύριο θα είμαστε κάτι χειρότερο ακόμα γι' αυτούς, εφιάλτης που θα μας βλέπουν μπροστά τους».

Παράλληλα, εφιαλτικές στιγμές έζησε η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Χρόνος», Όλγα Τσιούλφα, την οποία πλησίασε με απειλητικές διαθέσεις ο βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και δεν την άφηνε να φύγει αν δεν του έδειχνε τις φωτογραφίες που τράβηξε.

«Τρόμαξα πάρα πολύ, όταν βρέθηκα κυκλωμένη από μια ομάδα 10 νεαρών, γεροδεμένων κουκουλοφόρων που κινούνταν απειλητικά εναντίον μου», δήλωσε η δημοσιογράφος στο "Έθνος".

Μία μέρα νωρίτερα, σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, ο Ηλίας Κασιδιάρης ρωτήθηκε αν στο ιατρείο της Χρυσής Αυγής θα μπορούσε να βρει ιατρική περίθαλψη ένα άρρωστο παιδί μετανάστη. Απάντησε ότι είναι πολιτική επιλογή του κόμματος να μην το βοηθήσει και πως δεν θα εξυπηρετούσαν ένα παιδί μετανάστη.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ